Orgel-plus concerten

Openingsconcert orgelzomerserie Grote Kerk door Arjan Versluis

Openingsconcert orgelzomerserie Grote Kerk door Arjan Versluis op donderdagavond 8 juni 2023

De titularis van de Grote Kerk en tevens stadsorganist van Gorinchem, Arjan Versluis, hoopt donderdagavond 8 juni 2023 het beroemde Bätz/Witte-orgel te bespelen en de orgelzomerserie te openen.

Hij is sinds 1 maart 2019 verbonden aan dit prachtige instrument.

Als muziekcommissie zijn we bijzonder verheugd dat dit jaar weer een orgelserie wordt gehouden in de Grote Kerk en dat naast de vaste organist , diverse andere toporganisten komen musiceren. Naast Versluis komen Sietze de Vries, Arjen Leistra en Adriaan in de orgelzomerserie concerteren.

Deze avond staat in het teken van orgelliteratuur met werken van Johann Sebastian Bach, Georg Dietrich Leyding, Felix Mendelssohn-Bartholdy en improvisaties.

Versluis heeft orgel en improvisatie gestudeerd aan diverse conservatoria en is actief als docerend en uitvoerend musicus. Hij heeft een grote naam opgebouwd als organist en improvisator en ook diverse cd’s uitgebracht die door de vakpers uitstekend zijn ontvangen.

Arjan laat de diverse klankkleuren en mogelijkheden van het orgel zo goed mogelijk aan u horen.

De deuren van de kerk zijn om 19:30 uur open. Het concert begint om 20:00 uur.

De entree is 15 euro en voor kinderen onder de 15 jaar is de toegang gratis.

Na afloop is er ook een gezellig samenzijn waar u met elkaar en de organist kunt napraten.                                                                                                

Het adres van de kerk is Groenmarkt 7 te Gorinchem.

Voor meer info en het concertprogramma: gorinchemorgelstad.nl.

Van harte welkom!

Startdatum 08-juni-2023 20:00
Einddatum 08-juni-2023 22:00
Choral Evensong Grote kerk

Choral Evensong op 10 juni door het Gorcum Boys Choir

Op zaterdag 10 juni zingt het GBC weer veel nieuwe prachtige composities tijden de Evensong. Ook deze keer weer met begeleiding van onze stadsorganist Arjan Versluis. De precentor is Ds. Jacco Overeem uit Woerden. De lezingen houden verband met de zondag van het kerkelijk jaar, de “tweede zondag na Pinksteren”. De aanvang is 17.00 uur en de toegang is vrij. Na afloop is er een collecte ter bestrijding van de kosten.

Tijdens de Introit klinkt a capella het prachtige lied van Henry Purcell “Thou knowest Lord the secrets of our heart”. Deze keer worden de Psalmen 124 t/m 126 gezongen op drie verschillende “chants”. Daarnaast zal het koor de traditionele onderdelen van een Choral Evensong uitvoeren zoals de Versicles and responses (Ayleward) en het Magnificat and Nunc Dimittis in F, van George Dyson. Zelf kunt u meezingen met het prachtige Pinksterlied “Daal liefdesvuur, daal neer” een vertaling van het lied Come down o love Divine, op de tune Down Ampney. Het lied in een vertaling van ds. Sytze de Vries. Aan het eind van de Evensong is er ook een Engelse samenzang van het lied “Love Divine” waar de jongens van het koor een prachtige descant (bovenstem) zingen. De Anthem is “O how amiable” van Ralph Vaughan Williams, gebaseerd op teksten uit Psalm 84 en 90. De Final anthem is een moderne compositie van Christopher Steel, “Thou art the way, the truth and the life”.

Afbeelding met gebouw, buitenshuis, hemel, kleding

Automatisch gegenereerde beschrijvingU wordt van harte uitgenodigd deze Choral Evensong te bezoeken. Een moment van bezinning en gebed in de prachtige Grote Kerk van Gorinchem.

Startdatum 10-juni-2023 17:00
Einddatum 10-juni-2023 18:00