Choral Evensong door Gorcum Boys Choir

Choral Evensong door Gorcum Boys Choir

Choral Evensong door Gorcum Boys Choir

Zaterdag 4 juni is er weer een Choral Evensong in de Grote kerk te Gorinchem. Het Gorcum Boys Choir o.l.v. Jeroen Bal zingt de traditionele gebeden en koorstukken met begeleiding van stadsorganist Arjan Versluis. Het thema van deze zangdienst is “Pentecost”. De aanvang is 17.00 uur.

Het GBC hoopt in oktober voor het eerst na een lange tijd weer naar Engeland af te reizen om een week lang Evensongs en concerten te verzorgen in Cambridge, London en Ely. Tijdens de Evensong van 4 juni geeft het koor alvast een voorproefje van hun reis met de prachtige traditionele Engelse  koorwerken, uitgevoerd door het hele koor, solisten jongenssopranen uit het koor en de zeven cambiata ‘s van het koor. De cambiata ’s zijn Gorcum Boys Choir Kopiejongens waarvan de stem aan het muteren is. Zij zingen het intro- en outro lied. Twee Latijnse korte koorwerken van Tye en Pitoni. Het koor zingt het Magnificat and Nunc Dimittis in G is van Herbert Sumsion, Psalm 121 van Walford-Davies en de prachtige anthem “For the beauty of the earth” van John Rutter met virtuoos orgelspel van onze stadsorganist Arjan Versluis.

U wordt van harte uitgenodigd deze Choral Evensong te bezoeken. Een moment van bezinning en gebed in de prachtige Grote Kerk van Gorinchem. De toegang is vrij. Bij de uitgang is er een collecte t.b.v. de onkosten.

Evenement Eigenschappen

Startdatum 04-juni-2022 17:00
Einddatum 04-juni-2022 18:00

Wij accepteren geen inschrijvingen meer