Evensong Gorcum Boys Choir

Evensong Gorcum Boys Choir

Zaterdag 8 september is er in de Grote kerk een Evensong. De aanvang is 17.00 uur. Het bekende Gorcum Boys Choir onder leiding van Jeroen Bal zal deze Evensong verzorgen.  Ds. E.K. Foppen is de voorganger.

Een Evensong is een viering in de kerk waarbij koor- en gemeentezang een belangrijke rol spelen. Deze vorm van eredienst is afkomstig uit de Anglicaanse traditie. De geloofsbelijdenis heeft een vaste plaats, naast verschillende gebeden.

In Gorinchem zullen delen van de Evensong, zoals de Bijbellezingen, in het Nederlands zijn. Er worden psalmen gezongen en andere liederen, waarvan een aantal gezamenlijk.

Boys Choir 56 fb KopieHet Gorcum Boys Choir bestaat ongeveer 4 jaar en repeteert in Gorinchem onder de bezielende leiding van Jeroen Bal, die eerder dirigent was van Stadsknapenkoor Gorinchem. Met ruim 25 jongens en mannen werkt Jeroen aan klank en repertoire van dit unieke koor. De Engelse kerkkoortraditie is daarbij het voorbeeld met koorwerken van Sumsion, Dyson. Wesley en Williams. In het najaar van 2016 maakte het GBC een concerttour door Engeland en verleende daarbij medewerking aan Evensongs in Ely en Peterborough.

http://www.gorcumboyschoir.nl/

dirigent Jeroen Bal 200x300Jeroen Bal (1964) is docent muziek en CKV aan de Gomarus Scholengemeenschap te Gorinchem. Na eerst een opleiding als chemisch laborant te hebben gevolgd, studeerde hij voor zijn tweedegraads onderwijsbevoegdheid aan de Schumann Akademie. In 2006 behaalde hij zijn eerstegraads bevoegdheid voor het onderwijs (bachelor) aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Hij specialiseerde zich in de Anglicaanse koortraditie. Jeroen was in 1988 medeoprichter van het Stadsknapenkoor Gorcum. Uit dit koor is later het Mannenensemble CounT├ęBas ontstaan en sinds 2007 het kamerkoor Voce Anglica.

Eind 2012 heeft Jeroen opnieuw een start gemaakt met een jongenskoor, het Gorcum Boys Choir. Dit koor, waar de jongens ondersteund worden door enkele mannen van kamerkoor Voce Anglica, heeft inmiddels enkele uitvoeringen gegeven.

Verder is Jeroen als organist verbonden aan de Chr. Geref. Kerk te Noordeloos.

Evenement Eigenschappen

Startdatum 08-sept-2018 17:00
Einddatum 08-sept-2018 18:00
Wij accepteren geen inschrijvingen meer