Orgelconcert op donderdagavond 11 augustus 2022 door organist Arjen Leistra

Orgelconcert op donderdagavond 11 augustus 2022 door organist Arjen Leistra

Donderdagavond 11 augustus 2022 kan er weer genoten worden van het schitterende Bätz – Witte orgel van de Grote Kerk te Gorinchem.

Het is het vierde concert van de zomerserie waarin organist Arjen Leistra gaat concerteren. Hij speelt een prachtig programma met werken van o.a. Bach, Dupré en Reger. Het gehele programma is te vinden op de website van de muziekcommissie.

Arjen Leistra (Delft, 1973) ontving zijn eerste orgellessen van Christiaan Ingelse aan de Delftse Muziekschool.

Van 1990-1998 studeerde hij orgel en kerkmuziek respectievelijk aan de conservatoria in Rotterdam en Den Haag. Zijn docenten waren Arie Keijzer en Ben van Oosten (orgel DM en UM) en Marijke van Klaveren en Johann Th. Lemckert (kerkmuziek en improvisatie).

In 1996 werd Arjen 2e prijswinnaar van de "International Organcompetition" te Dublin (Ierland).

Na zijn afstuderen in 1998 vervolgde hij voor een jaar zijn orgelstudie bij Marie-Claire Alain in Parijs.

Van 1996 tot eind 2009 was Arjen Leistra cantor-organist van de Hoflaankerk te Rotterdam-Kralingen.Sinds september 2008 is Arjen Leistra als organist verbonden aan de Grote Kerk in Schiedam.  In deze kerk is hij ook dirigent van het koor Vocalis St.Jan, waarmee hij Bach-cantates uitvoert en ook in Evensongs zingt.

Als stadsorganist van Schiedam is hij verantwoordelijk voor het beheer en de bespeling van de historische orgels in het Stedelijk Museum en de Havenkerk.

IMG 6585aZijn orgellespraktijk telt vele leerlingen die les ontvangen in de Grote Kerk of Havenkerk.

Met organist-dirigent Bas van Houte (Liduinabasiliek Schiedam) werkt hij regelmatig samen in koorconcerten, cantatediensten, evensongs en Schiedam en omgeving.

Daarnaast is hij een veelgevraagd koorbegeleider op zowel orgel, piano als drukwindharmonium en als continuo-speler op eigen kistorgel.

Arjen Leistra geeft orgelconcerten in heel Nederland en concerteerde ook in Engeland, Duitsland, Finland, Frankrijk, Italië en Slowakije. In november 2005 en februari 2008 maakte hij concerttournees naar de Verenigde Staten en gaf recitals in Florida, Georgia en South- en North Carolina.

Van zijn orgelspel verschenen de afgelopen jaren verschillende cd's.

De deuren van de kerk zijn om 19:30 uur open.

De entreeprijs bedraagt 15 euro. Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen voor 10 euro naar binnen. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.

Na afloop is er een gezellig samenzijn waar u met elkaar en de organist kunt napraten en krijgt u koffie en of thee aangeboden.

Het adres van de kerk is Groenmarkt 7 te Gorinchem.

Voor meer info: gorinchemorgelstad.nl.

Van harte welkom! 

Evenement Eigenschappen

Startdatum 11-aug-2022 20:00
Einddatum 11-aug-2022 22:00