Koos Ket, schilderijen "Worstelen met de materie"

Koos Ket, schilderijen

Let op! in verband met de zomerfeesten zal de kerk en dus ook de  expositie a.s. zaterdag19 augustus alleen geopend zijn van 11.00 uur tot 13.30 uur.

 

Koos Ket geboren in Utrecht op 16-05-1943 en nu wonende in Nieuwegein heeft altijd een grote liefde gehad voor tekenen en schilderen.

In 1966 volgde hij een opleiding in die richting. Na 40 jaar gewerkt te hebben bij de PTT heeft hij nu volop tijd voor zijn creatieve uitingen. De schilderijen in acryl komenbij hem meestal gevoelsmatig tot stand.

Koos Ket 2Hij gebruikt vaak verschillende technieken bij de realisatie van zijn werk. In het begin experimenteerde hij met masonietplaten en met zand om structuur in de verf te krijgen. Ook schuurde hij wel verf weg waardoor onderliggende verflagen naar boven kwamen en de lichtval veranderde op de nu gladde oppervlakten. Bij collages of gemengde technieken voegt hij zijn aquarellen of tekeningen in een schilderij samen.

Koos Ket voelt zich niet gebonden aan een stijl of richting, hoewel zijn werk heel herkenbaar is. Magische en realistische werken zijn hem niet vreemd. Vooral licht weet Koos Ket op een bijzonKoos Ket 3dere manier in zijn schilderijen te verwerken.

De schilderijen van Koos Ket zijn van 19 juli t/m 19 augustus op woensdag en zaterdag van 11.00 uur tot 16.30 en op de culturele route op zondag 13 augustus te bezichtigen.

De toegang tot de kerk is gratis maar heeft u genoten van de werkeKoos Ket 1n dan wordt een vrijwillige bijdrage zeer gewaardeerd.

Uiteraard zijn een aantal schilderijen te koop, heeft u interesse meldt dat dan bij het winkeltje.

Meer over Koos Ket kunt u vinden op de website http://www.koosket.nl/

 

Evenement Eigenschappen

Startdatum 19-juli-2017 11:00
Einddatum 19-aug-2017 16:30
Deel dit evenement