Liane Sterk "Van Acryl naar Olie, van Hobby naar Ambacht"

Liane Sterk "Van Acryl naar Olie, van Hobby naar Ambacht"

Mijn naam is Lianne Sterk – van der Plaat, geboren in 1962 in het Zuid-Hollandse plaatsje Arkel.

Het schilderen is voor mij als hobby begonnen en een passie geworden. Ik ben begonnen met schilderen vanuit nieuwsgierigheid. Ik wilde weten of het iets voor mij zou zijn, het leek me al jaren erg leuk, maar het kwam er niet van om dit uit te proberen. Toen ik er eenmaal mee in aanraking kwam, is me al snel duidelijk geworden dat ik het heerlijk vind om te schilderen. Zoals gezegd, is het een passie geworden. Ik kan met schilderen mijn verwondering uiten over de mooie dingen in en van het leven. Ik vind die mooie dingen in de natuur, zie het in mens en dier en overal om mij heen.

Lianne5Met mijn werk wil ik mijn verwondering overbrengen op anderen. In de hoop dat ook anderen zich (weer gaan) verwonderen en oog hebben voor de mooie dingen in en van het leven.

 Nadat ik een paar jaar met acrylverf heb gewerkt, stapte ik over op olieverf. Ik schilder op doek en op paneel, mijn voorkeur gaat uit naar paneel. Van 2014 tot 2017 volgde ik in Deventer een opleiding tot realistisch fijnschilder. In deze opleiding leerde ik verschillende technieken toe te passen, zoals ook onze beroemde oude meesters die toepasten.

Schilderen was een ambacht, en dat stukje ambacht wil ik graag terug laten zien in mijn werk.

Lianne6Ik werk graag met een grisaille opzet om daarna met mooie transparante verven een intens kleureffect te creëren. Een grisaille opzet wil zeggen dat het schilderij in eerste instantie wordt opgezet in twee kleuren, in mijn schilderijen vaak gebrande omber en titaan wit. Ik kan me dan concentreren op het licht en donker en hoef me pas in later stadium bezig te houden met kleur. Die kleuren kan ik dan met behulp van glacis aanbrengen om een intens effect te krijgen.

Knipsel2Aansluitend aan de opleiding tot realistisch fijnschilder volgde ik een specialisatie module portretschilderen en heb ik een specialisatiejaar stilleven gevolgd. Ik leerde eigen composities te maken en deze op paneel weer te geven. Heerlijk om te doen en het vak te blijven uitvoeren. Zo hoop ik mijn vaardigheden in het schilderen verder uit te breiden, me het ambacht verder meester te maken.

 Ik wens je veel plezier met de expositie van mijn werk. Ik heb alles met veel voldoening gemaakt. Het gaat erom wat het schilderij in het echt met je doet. Daarom nodig ik je van harte uit. 

Met vriendelijke groet,

Lianne Sterk

 

 

Wilt u meer weten over het werk van Lianne kijk dan op haar website: https://liannesterk.exto.nl/

Evenement Eigenschappen

Startdatum 17-juli-2019 11:00
Einddatum 17-aug-2019 16:30