Alvipior m.m.v. Mannenkwartet Zanglust

Alvipior m.m.v. Mannenkwartet Zanglust

Alvipior Ensemble,

Op 27 februari 1999 vond de eerste repetitie van het Alvipior Ensemble plaats in de Emmaüskerk te Amersfoort. Wat begon als een projectmatig ensemble groeide uit tot een vaste combinatie met concerten in binnen- en buitenland. Doordat beide spelers meerdere instrumenten bespelen is een veelzijdige programmakeus mogelijk. Van concerten van J.S. Bach & licht klassiek tot musicals songs en oud-Hollandse liedjes. Ook bewerkingen van christelijke liederen en improvisaties staan regelmatig op het programma. In 2004 kreeg het Alvipior Ensemble les van Sepp Grotenhuis tijdens het Orlando Festival in Kerkrade en in 2006 van Prunella Pacey (altviooldocente Hogeschool voor de Kunsten Utrecht).

Alvipior1In 2004 werd ook de cd Klanken uit Rolduc opgenomen. Het ensemble begeleid regelmatig verschillende koren, speelt in kerkdiensten als begeleiding van de eredienst en muzikale intermezzo’s & organiseert muziekuren in verpleeg- en bejaardenhuizen. Ook is er een breed repertoire aan achtergrond muziek voor uw receptie of andere gelegenheid. De naam van het ensemble is samengevoegd uit de instrumenten die bespeeld worden: ALtviool  VIool PIano ORgel

foto cv tjitskeAltvioliste Tjitske Kwakkel-Homma

Tjitske (1980) kreeg haar eerste vioollessen aan de muziekschool Amersfoort van Ineke Bredenhorst en later van Marquerite de Waal. In 1997 kwam daar ook de altviool bij. Ze studeerde altviool bij Prunella Pacey op het conservatorium van Utrecht, waar ze haar Bachelor in 2003 cum laude behaalde. Tijdens de Master (VKM)-opleiding studeerde ze daarna enkele maanden bij Simon Rowland-Jones, aan de Royal College of Music in Londen. In juni 2005 behaalde Tjitske haar VKM-diploma met een 9 en onderscheiding aan de HKU te Utrecht in samenwerking met de Royal College Londen. Verder heeft Tjitske solo-masterclasses (viool en altviool) gevolgd bij o.a. Victor Libermann, Ferdinand Erblich, Nobuko Imai, Bohumal Smejkal, Ron Ephrat en Simon Rowland Jones en kamermuzieklessen bij: Charles- Andre Linale, Stefan Metz, Frank van der Laar en Menahem Pressler.

orgel 4Organist/Pianist Jaap Kwakkel

Jaap Kwakkel is organist sinds 1974. Hij kreeg zijn eerste lessen aan de muziekschool in Kampen van dhr. L. Neijmeijer en dhr. H. Sleurink (ook piano). Jaap Kwakkel kreeg later privé-lessen orgel van dhr. J. Zwanepol. Na een vergelijkend examen gedaan te hebben voor het G.O.V. werd Jaap Kwakkel aangesteld als organist in de Openhofkerk en de Westerkerk in Kampen. In 1976 werd hij daarnaast ook organist in De Hoeksteen te Swifterbant.

Van 1992 t/m 2012 is Jaap Kwakkel organist van de Emmaüskerk te Amersfoort geweest waar een twee klaviers Willisorgel staat met 21 stemmen.

Sindsdien is hij medeorganist van de St. Pieter te Tricht.     

Jaap Kwakkel is dirigent van C.G.K. Con Amore en mannenkoort Zanglust uit Sleeuwijk en wordt veel gevraagd als organist/pianist/remplacerend dirigent bij verschillende kerken en koren. In 1988 heeft Jaap Kwakkel de dirigentenopleiding HAFABRA met succes afgesloten in Utrecht. Tevens is hij medeorganisator en organist van de maandelijkse zangdienst in De Brugkerk te Amersfoort.

https://alvipior.wordpress.com

Evenement Eigenschappen

Startdatum 29-aug-2018 12:15
Einddatum 29-aug-2018 13:15