Annelies van der Vlies mezzosopraan begeleiding: Hans van Beelen piano

Annelies van der Vlies mezzosopraan begeleiding: Hans van Beelen piano

Tijdens haar studie psychologie studeerde mezzosopraan Annelies van der Vlies zang bij privédocente Inge Hartsuiker. Hierna besloot zij alsnog klassieke zang te gaan studeren aan het Conservatorium van Amsterdam bij hoofdvakdocent Valérie Guillorit.  

Annelies 384 KopieAnnelies heeft een rijke ervaring op het gebied van oratorium. Zo was ze als solist te horen in onder andere het Gloria van A. Vivaldi , de Messiah van G.F. Händel, de Requiems van W.A. Mozart en M. Duruflé,  de Petite Messe Solennelle van Rossini en  diverse passies, cantates en de Hohe Messe van J.S. Bach. Tevens was zij in het Concertgebouw als solist te horen in de Elias van F. Mendelssohn en het Stabat Mater van G.B. Pergolesi. Ze zong onder bekende Nederlandse dirigenten zoals Jos Vermunt, Jos van Veldhoven, Jaap van Zweden en Johannes Leertouwer.

Op het concertpodium gaf ze recitals met liederen van verschillende componisten, waaronder de Nederlandse Wolfgang Wijdeveld. Haar ervaring op het gebied van de opera behelst onder andere de rol van Sorceress in Dido and Aeneas van H. Purcell en verschillende rollen in The Fairy Queen van dezelfde componist. Ook zong ze de rol van Miss Baggot in B. Brittens kinderopera The Little Sweep.

Ze volgde diverse masterclasses, o.a. bij Christiane Oelze, Margreet Honig, Emma Kirkby, Claron Mc Fadden, David Wilson Johnson, David Norris, Fred Jacobs, Peggy Bouveret en Udo Reinemann.

Annelies maakte deel uit van het vrouwensextet EVA waarmee ze diverse concerten gaf met muziek variërend van oude muziek tot hedendaagse werken die voor speciaal voor hen geschreven zijn. Tevens maakt ze deel uit van het Ars Musica Kamerkoor o.l.v. Patrick van der Linden

Hans van BeelenHans van Beelen begon al op zeer jonge leeftijd met pianolessen, studeerde in de jong talentklas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Marlies van Gent, en volgde zijn opleiding hoofdvak piano aan het Conservatorium van Amsterdam bij Willem Brons. Hans nam met succes deel aan masterclasses bij onder anderen Jan Wijn, Gyorgy Nador en Vladimir Viardo en aan concoursen in binnen- en buitenland, waarbij hij verschillende prijzen won. Zowel op solistisch vlak als met het spelen in instrumentale en vocale ensembles heeft Hans van Beelen de afgelopen jaren erg actief geweest. Hij was onder meer te horen in Het Concertgebouw in Amsterdam, alsmede de bekendere concertzalen in Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Haarlem. Hans van Beelen combineert een lespraktijk met een uitvoeringspraktijk. Hans 3Al tijdens zijn opleiding en zeker ook daarna heeft hij een voorliefde ontwikkeld voor het begeleiden van vocale en instrumentale solisten en het spelen van kamermuziek en heeft daar inmiddels veel ervaring in opgebouwd. Hans is veelgevraagd als pianobegeleider en repetitor van oratorium- en operakoren.

Evenement Eigenschappen

Startdatum 27-juni-2018 12:15
Einddatum 27-juni-2018 13:15