Daniëlla Buijck, Alt-mezzo en Jan Gruithuijzen piano

Daniëlla Buijck, Alt-mezzo en Jan Gruithuijzen piano

 

 

 

 

Daniëlla Buijck

Alt-mezzo Daniëlla Buijck startte na afronding van haar studie rechten in 2004 de opleiding Solozang Klassiek aan het Fontys Conservatorium. In 2009 studeerde zij af bij hoofdvakdocenten Hanneke Kaasschieter en Xenia Meijer. Tijdens haar opleiding ontving ze interpretatie1essen van Frans Fisclier, dramalessen van Marc Krone en masterclasses van  Charlotte Margiono, Jard van Nes en Alexander Oliver. Momenteel wordt zij gecoacht door Hanneke de Wit.

Op oratoriudanielle foto4mgebied zong zij de alt solo’s in o.a. het Magnificat en het Gloria van Vivaldi, de Johannes Passie, de Mattheus passie en het Weihnachtsoratorium van Bach, The Messiah en het Dixit Dominus van Händel, het Oratorio de Noël van Saint-Saëns. de Petite Messe Solennelle van Rossini, de Alt-rhapsody van Brahms, het Requiem, de Krönungsmesse  en de Vespers Solennes van Mozart, het Stabat Mater van Bononcini, Pergolesi  en Jenkins en in Les nuits d'ete van Berlioz. Zij zong solo onder leiding van dirigenten als Louis Buskens, Martin van der Brugge en Maria van Nieukerken.

danielle foto3In het operagenre zong Daniëlla o.a. de rol van Madame Flora in The Medium van Menotti, onder regie van Jeroen Lopes Cardozo, Annina in La Traviata van Verdien Madame de Croissy in Dialogues des Carmélites van Poulenc, onder regie van Marc Krone. In 2008 was ze te zien in de absurdistische opera Stormval van Productiehuis Brabant op verschillende festivals. Bij de Internationale opera producties zong ze in 2010 tijdens een theatertour de rol van Mirabella in Der Zigeunerbaron van Strauss. onder leiding van Pieter Cox en in 2012 de rol van Olga in Die Lustige Wïtwe  van Lehar. onder leiding van Erki Pehk.

Tenslotte zingt Daniëlla met grote regelmaat als remplaçant bij het Groot Omroepkoor, in het koor van de Nederlandse Reisopera en in het koor van De Nationale Opera.

Jan Gruithuijzen

JanJan Gruithuijzen, geboren in Eindhoven, begon zijn studie bij zijn vader en zette deze voort aan het Brabants Conservatorium bij Gérard van Bierk en slaagde Cum Laude.

In 1966 werd hem door de stad Eindhoven de aanmoedigingsprijs toegekend.

Op invitatie van de Franse regering studeerde hij enige jaren bij Jules Gentil te Parijs en won aldaar het concour s "licence de Concert" , het geen resulteerde in o.a. een tournee in de U.S.A. en een beurs van het "Comité Albert Roussel" .

Hij treedt regelmatig op als solist bij zowel binnen- als buitenlandse symfonieorkesten. Daarnaast is hij een internationaal veel gevraagde kamermuziekspeler . Als begeleider werkt hij regelmatig met gerenommeerde solisten.

Hij wordt veel gevraagd als begeleider van masterclasses, o.a. bij  Elizabeth Schwarzkopf, Bladimir Slogar, Walter Boeykens en James Galway.

Hij speelt op vele internationale festival s als solist en als begeleider in onder meer Istanbul, Parijs, Berlijn, Milaan, Rome, Madrid en New York.

Samen met klarinettist Sjef Douwes maakte hij een CD opnamen: "Hommage à Henri" van Ton de

Leeuw. Deze CD werd  met een Edison onderscheiden. Een tweede Edison  verkreeg hij gezamenlijk voor een CD met o.a. Lars Wouters.

Hij werkte samen met de klarinettist Walter Boeykens om op 16 CD's het gehele oeuvre voor klarinet en piano op te nemen.

Evenement Eigenschappen

Startdatum 31-juli-2019 12:15
Einddatum 31-juli-2019 13:15
Wij accepteren geen inschrijvingen meer