Gwyneth Wentink, Harp

Gwyneth Wentink, Harp

Gwyneth Wentink (1981 geboren in Gorinchem) is een internationaal geprezen harpiste, cultureel ondernemer en kunstadvocaat die in vele genres en rollen werkt.  Ze is directeur en oprichter van de State of the United Arts, een kunstdenktank en een performance-platform dat Canto Ostinato Audio Visual en de momenteel tourende audiovisuele performance In Code produceerde. Canto Ostinato Audio Visual heeft veel gereisd in Nederland en in veel steden als Tokio, Sydney, New York en Moskou, en werd gekozen voor het 'Koningsdagconcert' van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima, alsmede voor een optreden tijdens hun recente staatsbezoek aan Canada in 2015.

GwynethAls harpist, zowel klassiek als experimenteel, heeft Gwyneth Wentink opgetreden op 's werelds meest prestigieuze podia als Carnegie Hall en Lincoln Center in New York, de Royal Albert Hall en de Royal Opera Hall in Londen en het Konzerthaus in Berlijn. Veel van de toonaangevende componisten hebben werken geschreven voor Gwyneth, waaronder Theo Loevendie, Marius Flothuis en Terry Riley. Gwyneth is solo-harpiste van het Orchestre Revolutionaire et Romantique en de English Baroque Soloists o.l.v.  Sir John Eliot Gardiner. Geprezen om haar veelzijdigheid, introduceerde Gwyneth de harp in de klassieke Indiase muziek en speelt zij regelmatig met grootheden als Pt Hariprasad Chaurasia. Gwyneth heeft talloze prijzen gewonnen, waaronder de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding toegekend aan musici in Nederland, de Israel Harp Competition en de Young Concert Artists Auditions in New York.

d5f2d374b2In de rol van artistiek directeur van TodaysArt tot september 2016 was Gwyneth verantwoordelijk voor de ontwikkeling en artistieke visie van een interdisciplinair kunstplatform voor internationaal talent, gevestigde makers en pioniers, en op zoek naar nieuwe mogelijkheden en expressievormen. TodaysArt heeft een indrukwekkend profiel opgebouwd door het presenteren en produceren van werken die zijn ontwikkeld door middel van directe en intensieve relaties met een aantal van de toonaangevende kunstenaars van over de hele wereld. Gwyneth was verantwoordelijk voor de ontwikkeling en artistieke visie van een internationaal kunstplatform met 207 voorstellingen, 30.000 bezoekers en een integraal symposium voor innovatie en educatie voor hun Nederlandse festival in 2015.

Meer over Gwyneth Wentink kunt u vinden op: http://www.gwynethwentink.nl/

 

Evenement Eigenschappen

Startdatum 15-aug-2018 12:15
Einddatum 15-aug-2018 13:15