Zaterdag 16 september Hanneke Rouw "Cello"en Sofia Vasheruk "piano"

Zaterdag 16 september Hanneke Rouw

Hanneke Rouw is op acht jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg en Maria Hol en Ran Varon. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu Het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours.

Hanneke 2Ondanks haar passie voor de cello is Hanneke microbiologie gaan studeren in Wageningen. Na haar afstuderen heeft ze besloten om alsnog voor de cello te kiezen. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven.

Hanneke speelt op een 95 jaar oude Neuner & Hornsteiner cello met een onbekende geschiedenis. Deze cello is in 1921 gebouwd in Mittenwald naar het model Stradivarius Cremona. De afgelopen 40 jaar is de cello onbespeeld gebleven. De cello is haar door een particulier in bruikleen gegeven. http://www.hannekerouw.com/

 

Sofia Vasheruk Sofia Vasheruk (1988) begon op vierjarige leeftijd met piano spelen. Na een half jaar werd ze toegelaten tot Moskaus “Gnesin`s College” waar ze les kreeg van professor A. Traub. Op zesjarige leeftijd gaf ze al concerten in Duitsland.

In 2000 won Sofia de “Special Prize” op het N. Rubinstein Piano Concours in Moskau. In 2003 vervolgde ze haar studie aan het Chopin Music College in Moskau bij professor K. Knorre. Gedurende deze periode nam Sofia deel aan het “The International Piano Competition for Young Musicians” in Enschede en won hier de 3e prijs. Het jaar daarop gaf ze verschillende recitals. Daarnaast was ze een laureaat bij het “National Competition/Festival of the Romantic Music for Young Musicians” in Moskau (maart 2007). In 2007 studeerde ze cum laude af en werd ze uitgenodigd haar studie te vervolgen bij professor Michail Markov aan het ArtEZ Conservatorium te Enschede. In mei 2008 won Sofia de 3e prijs en de “Special Prize” op het Sigismund Thalberg International Piano Concours (Napels, Italië).

Sinds 2008 vormt ze met bariton Daniel Herman Mosterd een duo. Zij wonnen de prijs “Vrienden van het Lied” op het 1e Internationale Piano Lied Duo Concours. Daarnaast maakt Sofia deel uit van het SIestango Quartet.

Sofia Vasheruk 1Sofia won verder prijzen op het Grachtenfestival, Rhodes International Music Festival, National Dutch Competition, en André Dumortier International Piano Competition. In mei 2010 werd ze geselecteerd om deel te nemen aan het Koningin Elisabeth Concours in België. Hier bereikte ze de halve finale. In 2014 studeerde Sofia cum laude (cijfer 10) af voor haar master in Nederland. Ze geeft geregeld concerten als solist en kamermusicus.

http://vasheruk.com/

 

 

Evenement Eigenschappen

Startdatum 16-sept-2017 16:00
Einddatum 16-sept-2017 17:00