Quintessenza blaaskwintet

Quintessenza blaaskwintet

Het Quintessenza blaaskwintet bestaat uit vijf jonge, enthousiaste en gedreven musici.
In 2013 ontmoetten zij elkaar voor het eerst, als studenten aan het Conservatorium van Amsterdam. Sindsdien spelen zij samen en geven regelmatig concerten door heel Nederland.
Quintessenza probeert een gevarieerd repertoire toegankelijk te maken voor een breed publiek. Zo combineren zij werken uit de klassieke tijd, met logomeer hedendaagse composities en wisselen die ook af met eigen arrangementen. Ook verzorgen zij dikwijls koorbegeleiding.  
Het Quintessenza blaaskwintet heeft masterclasses gevolgd bij onder andere Bas Pollard en het Orlando Kwintet.
Het ensemble bestaat uit Jolanda van den Dool (dwarsfluit), Inge Ariesen (hobo), Thijs Zomer (klarinet), Lidia Olthoff (hoorn) en Eva Jansen (fagot). Hieronder stellen zij zich in het kort aan u voor:

Jolanda van den Dool – dwarsfluit
JolandaOp 8 jarige leeftijd is Jolanda begonnen met dwarsfluit spelen. Na haar studie tot verpleegkundige is Jolanda in 2008 fluit gaan studeren aan het conservatorium van Amsterdam, waar zij studeerde bij fluitiste Abbie de Quant. Ook volgde zij diverse masterclasses bij o.a. Kersten McCall, Andras Adorjan en Peter Lukas Graf aan het Mozarteum in Salzburg. Jolanda speelt met veel plezier in diverse harmonie- en symfonieorkesten. Ook begeleidt zij regelmatig koren, zoals Deo Cantemus uit Rotterdam. Sinds haar studietijd maakt Jolanda  deel uit van het Quintessenza blaaskwintet. Naast uitvoerend musicus is Jolanda als docent dwarsfluit verbonden aan de Maaslandse Harmonie.

Inge Ariesen - hobo
Inge ariese 3 foto foppe SchutInge Ariesen begon op achtjarige leeftijd met hobospelen, bij Nynke Jaarsma aan het Centrum voor de Kunsten in Sneek. Toen ze achttien was begon ze haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze in 2014 haar bachelor met "zeer goed" gevolg afsloot. Nu studeert ze verder in de masteropleiding van het Conservatorium van Amsterdam, maakt ze deel uit van de orkestacademie van het Nederlands Philharmonisch Orkest en speelt ze in verschillende orkesten en ensembles. Daarnaast geeft ze met veel plezier hoboles.

Thijs Zomer – klarinet
ThijsThijs Zomer begon op achtjarige leeftijd met klarinetspelen. In 2014 behaalde hij zijn Bachelor diploma bij Harmen de Boer aan het Conservatorium van Amsterdam.
Momenteel remplaceert Thijs regelmatig bij de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ en de Kapel Koninklijke Luchtmacht. Daarnaast speelt Thijs in Ensemble ‘de Nootzaak’.

Lidia Olthoff – hoorn                    

Lidia OlthoffLidia is hoorniste in het Quintessenza blaaskwintet. Op tienjarige leeftijd is ze begonnen met hoornspelen in Leek, Groningen. Inmiddels studeert Lidia hoorn aan het Conservatorium van Amsterdam bij Herman Jeurissen. Daarnaast werkt zij bij het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee, zowel in het orkest als in het koperkwintet, remplaceert ze bij verschillende orkesten en is Lidia hoorndocente.

Eva Jansen – fagot
evaEva begon op 15 jarige leeftijd met het bespelen van de fagot.
Zij heeft haar bachelor diploma behaald aan het Conservatorium van Amsterdam (CvA) bij Ronald Karten en Jos de Lange.
Tijdens haar studie kreeg ze masterclasses van onder andere Brian Pollard, Joep Terwey en Sergio Azzollini.
Momenteel is zij werkzaam als docent fagot in Amsterdam en Rhenen en geeft zij fagotles op een basisschool in Amsterdam.
Daarnaast speelt zij in het Quintessenza blaaskwintet en vele andere ad hoc ensembles en orkesten. Op dit moment studeert Eva Master barokfagot bij Benny Aghassi aan het CvA.  

Een video van het Quintessenza blaaskwintet kunt u vinden op onderstaande link

https://www.facebook.com/Immanuelkerkhaarlem/videos/1150225451685848/

Evenement Eigenschappen

Startdatum 18-juli-2018 12:15
Einddatum 18-juli-2018 13:15