Sietse van Wijgerden en Chris van der Kuilen

Sietse van Wijgerden en Chris van der Kuilen

Sietse van Wijgerden is afgestudeerd voor orgel, Bachelor en Master aan het Rotterdams conservatorium bij Bernard Winsemius. Eerder ontving hij les van A.J.Keijzer. Ook is hij afgestudeerd als kerkmusicus bij B. Schuurman (Rotterdam), en als muziekwetenschapper aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Tevens studeerde hij piano en clavecimbel aan het Rotterdams Conservatorium, met uitgebreide barokinterpretatie voor clavecimbel bij David Colleyer. Tenslotte is hij 1e graads bevoegd schoolmusicus, hij voerde met middelbare scholieren o.a. 'Israel in Egypt'  en 'Messiah' uit van Händel, en diverse cantates van Bach. Hij organiseert concerten met Stichting Muziek-tussen-de-Rivieren, en met Klassieke-Klasse-Muziek. Hij legt een lichte nadruk op het uitvoeren van muziek uit de 20e/21e eeuw, maar hij heeft ook alle orgelwerken van Bach en C.Franck uitgevoerd, en als solozanger en als dirigent veel vocale muziek van Bach uitgevoerd.

ORGEL:
Sietze van WijngerdenSietse is ook orgelimprovisator. Hij ontving improvisatieles van o.a. Anders Bondeman, A.Keijzer, B.Matter. Hij volgde tweemaal de Haarlemse orgelacademie met docenten als T.Koopman, Kooijman, Haselbock, Zender, Kl.Bolt e.a. Hij haalde een 1e prijs bij het Leids orgelconcours, en kwam in eindrondes bij het C.Franck concours in Haarlem en het improvisatieconcours in Elburg. Hij is organist in de Hervormde Kerk te Sleeuwijk. Sietse is ook een ervaren continuo speler op kistorgel of clavecimbel, hij speelt van becijferde bas, waarbij hij al improviserend meegaat met de muziek of hoe het ensemble musiceert.

ZANG EN DIRIGEREN:

Sietse volgde dirigeerles bij o.a. Jos van Veldhoven, Jos Vermunt en Louis Buskens, volgde de Kurt Thomas cursus, en studiedagen bij Vocaal Talent Nederland (gericht op jeugd). Hij ontving zangles van o.a. Frans Huijts en Kees Jan de Koning, volgde zangles aan de AIMS International Summerschool, 2015 met les van Robin Bowman, Susan Legg, Steven Rickards, Stephen Varcoe en Ansy Boothroyd. Hij is leider van de Kindsingers waar kinderen worden opgeleid in het zingen en van blad leren lezen; was oprichter en 18 jaar dirigent van kamerkoor Fiori Musicali, waarmee ze prijswinnaar waren bij het Tenso muziekfestival in het muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam met moderne muziek. Ze namen een CD op met werken van D.Manneke. De tweede CD is ondertussen ook uit met 20e eeuwse  a cappella werken van Howells-Requiem/Pitts/Milhaud/Messiaen/Poulenc etc. Momenteel leidt hij kamerkoor Cantus, repetitieplaats is Sleeuwijk. Zangles volgt hij nu bij Gilad Nezer en Peter Kooij. Als solozanger voerde hij o.a. bassoli uit de Paulus van Mendelssohn, de Winterreise van Schubert, veel soli van Bach, e.v. werk van Poulenc, Milhaud en Debussy uit. Nam deel aan een masterclass bij Peter Kooij en Joanette Zomer. Sietse is veelgevraagd begeleider als organist/clavecinist/pianist bij masterclasses, waarbij hij onlangs samenwerkte met tenor Marcel Beekman.

Chris van de Kuilen (1980) speelt al sinds zijn vierde  piano. Op zijn 18e won hij de eerste prijs bij het Fontys Concours. Daarna volgde hij een Chris vd Kuilen2studie aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Al tijdens zijn studie was Chris werkzaam als pianist. Ook begeleidde hij diverse musici en geeft hij pianoles. Na zijn studie heeft tot 2019 aan het Fontys Conservatorium gewerkt als pianodocent. In 2016 heeft hij zijn master correpetitie (het begeleiden van musici) cum laude afgerond. Nu heeft hij een bloeiende pianopraktijk in Woudrichem en treedt regelmatig op met verschillende ensembles.

Evenement Eigenschappen

Startdatum 07-sept-2022 12:15
Einddatum 07-sept-2022 12:15