Trio Strobos-Bercken-End

Trio Strobos-Bercken-End

Karin Strobos kreeg de kans in te vallen in de rol van Octavian in Der Rosenkavalier van R. Strauss bij De Nationale Opera onder de baton van Sir Simon Rattle. Haar succesvolle optreden oogstte lovende kritieken. Zowel het NRC als De Volkskrant spraken van een droomdebuut. De carrière van Karin is vanaf dat moment in een stroomversnelling terechtgekomen.

Van 2014 tot medio 2019 had Karin Strobos een vast contract bij het Aalto-Musiktheater in Essen, Duitsland. Daar vertolkte ze rollen als Cherubino, Charlotte, Suzuki, Zerlina, Idamante, Dorabella, Rosina en Siébel en Amando. In het seizoen 2019-20 zingt Karin aldaar in Der Rosenkavalier (R. Strauss) en in Faust (Gounod).

Van 2009 tot 2011 behoorde Karin tot het vaste ensemble van Opera Zuid, waar ze rollen zong als Octavian, Cherubino, Hänsel, Varvara, Suzuki, Siébel en Boulotte. In mei 2015 kwam ze terug om de titelrol te zingen in Rossini’s La Cenerentola te zingen.

KarinNa haar rol in Der Rosenkavalier keerde Karin terug naar De Nationale Opera in Amsterdam voor de rollen Flora (La Traviata) en Phénice (Armide). In oktober 2018 zong ze Karolka in Janacek’s ‘Jenufa’. In juni 2020 staat ze weer in het Muziektheater voor de Holland Festival-productie van Rusalka (Dvorak).

Bij de Nederlandse Reisopera zong ze Cherubino, Flora, Rosina en Der Komponist (Ariadne auf Naxos). In september en oktober 2019 zong Karin wederom de rol van Rosina in Il barbiere di Siviglia (Rossini). Het was de reprise van de succesvolle voorstelling van de Nederlandse Reisopera uit 2013. 

Karin trad veelvuldig op als soliste bij orkesten, zoals het Radio Filharmonisch Orkest, het Residentie Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, Het Gelders Orkest, het Noord Nederlands Orkest en de philharmonie zuidnederland. In november 2017 was ze wederom soliste bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest voor de concerten ‘Musical meets Opera’ (zie interview De Volkskrant). In 2018-19 zong Karin liederen van Mahler en van Wagner, respectievelijk met het Nederlands Kamerorkest en met het Ciconia Consort.

In december 2019 geeft ze een serie concerten met het Gelders Orkest, waar zij aria’s van Mozart vertolkt en ook het slotdeel uit Mahler’s Vierde Symfonie. 

Willem Jeths schreef speciaal voor Karin twee delen in zijn Eerste Symfonie. Hiermee maakte Karin haar debuut in de Zaterdagmatinee in het Concertgebouw van Amsterdam met het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Edo de Waart. Onder leiding van De Waart maakte Karin in 2015 haar debuut bij deFilharmonie van Antwerpen, in Mahler’s Vierde Symfonie.

Kamermuziek maakt Karin veel en graag met haar vaste pianiste Else Sterk, haar vaste trio met Daria van den Bercken en Felicia van den End, met Sax en Stix en met Cello8ctet Amsterdam. In de seizoenen 2017-19 tourde ze door Nederland met ‘Die Schöne Magalone’ van Brahms. Hierin werkt ze samen met pianist Thomas Beijer en acteur Sieger Sloot. 

Karin ontving prijzen als de Grachtenfestivalprijs 2011, het Gouden Viooltje en de Debuut Publieksprijs met Felicia en Daria.

Karin studeerde bij Henny Diemer aan het Utrechts Conservatorium, waar ze in 2009 haar Master met onderscheiding ontving. Ook maakte ze deel uit van het ensemble van Opera Studio Nederland. Daarnaast kreeg zij zanglessen van Brigitte Fassbaender, Iris Dell’Acqua, Gemma Visser en Margreet Honig.

Daria van den Bercken (Utrecht31 augustus 1979) is een Nederlandse pianiste van Russische afkomst. Daria wordt alom geprezen om haar 'muzikale affectie en een onberispelijke virtuositeit' (Gramophone), en wordt beschouwd als 'een model voor musici van de toekomst' (Jury Amsterdamse Kunstprijs).

Daria 3Daria's Händel, Mozart en Scarlatti albums voor SONY Classical lieten de pers schrijven over 'mengeling van vreugde en lichtheid', 'die expressieve vrijheden en poëtische emotionaliteit toestaat'. Haar album met Scarlatti sonates werd genomineerd voor een Edison 2018.

Daria's virale TED Talk werd uitgeroepen tot "Top Pick of 2014" bereikte meer dan een miljoen views en leidde tot de start van de Keys to Music Foundation.

In 2020/2021/2022 trad Daria op samen met het Nederlands Residentie Orkest in Den Haag, Camerata Ireland in Ierland, Gelders Orkest, Szeczin Philharmonisch orkest.  Ze debuteerde eerder met Orchestre Philharmonique de Radio France en Ton Koopman en met het Seoul Philharmonic Orchestra en Stefan Asbury, het Guanajuato Symphony Orchestra en Roberto Beltran-Zavala en met het Noord Nederlands Symfonie Orkest en Arvo Volmer.

Eerdere optredens waren er onder meer met het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de dirigenten Yannick Nézet-Séguin, Shi-Yeon Sung en JoAnn Falletta, het Gelders Orkest en Christoph Poppen, het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Jun Märkl en het Zuid Nederlands Philharmonisch Orkest en dirigent Jonathon Heyward.

Als recitaliste maakte Daria recent recital debuten in Barbican Hall en Kings Place in Londen, het New Ross Piano Festival/Wesport Chamber Music/Clandeboye Festivals Ierland, Zipper Hall in Los Angeles, Wonderfeel/Delft Chamber/Oranjewoud Festivals in NL, het Istanbul Music Festival en het Konzerthaus Wenen. Daria heeft veelvuldig optredens gemaakt in het Amsterdamse Concertgebouw.

In 2016 richtte Daria de Stichting Keys to Music op. Deze stichting zoekt een nieuw publiek voor klassieke muziek door middel van artistieke en educatieve projecten. Haar nieuwste project is de Piano Biënnale, een internationaal piano- en muziekfestival in Nederland dat in 2021 haar eerste editie hield ondanks de Covid-epidemie. Het is wereldwijd het eerste pianofestival waarin verschillende kunstvormen samenwerken in unieke producties met de piano als kern.

Daria studeerde aan de Indiana University Jacobs School of Music bij Menahem Pressler en Leonard Hokanson en aan het Conservatorium van Amsterdam bij Mila Baslawskaja en Naum Grubert. Zij won de Dutch Classical Talent Award in 2006 en 2008 en de prestigieuze Amsterdam Art Prize 2012. Daria is een Steinway Artiest.

Felicia van den End begon op 10-jarige leeftijd met dwarsfluiten. Twee jaar later werd ze aangenomen in de Young Talent-klas van het Utrechts Felicia5 foto Hester DooveConservatorium, waar ze studeerde bij Abbie de Quant. In 1997 en 1998 behaalde ze de eerste prijs in het Nationaal Fluitconcours. In 2003 won ze de eerste prijs in de landelijke wedstrijd "Nederlands Jong Muzikaal Talent" en werd ze verkozen tot "Jong Muzikaal Talent van 2002". In 2003 kende de jury van het Prinses Christina Concours haar eerste prijs toe in de Nationale Finale, wat resulteerde in een optreden in Carnegie Hall, New York. Verdere onderscheidingen volgden, waaronder de eerste prijs in de internationale 'Jeunesses Musicales' fluitwedstrijd in Boekarest en de Essent Music Award voor jong talent 2003. In 2009 ontving ze de Nederlandse Elisabeth Everts prijs voor jong talent.

In 2005/2006 studeerde ze aan het Conservatoire National Supérieur de Musique in Parijs in de klas van Pierre-Yves Artaud. Zij behaalde haar bachelordiploma aan het Utrechts Conservatorium in 2007 met de hoogste onderscheiding. In 2011 rondde Felicia haar postgraduaat af bij Jacques Zoon in Genève. Daarnaast heeft ze een master in Latijns-Amerikaanse Studies die ze behaalde aan de Universiteit van Amsterdam (CEDLA).

Als soliste trad ze op met een aantal orkesten, waaronder het Antonio Lucio Kamerorkest, het Noordhollands Philharmonisch Orkest, Camerata Amsterdam, Amsterdam Sinfonietta, het Nederlands Kamerorkest, Kiev Solisten en het Nationaal Jeugd Orkest.

Felicia was fluitist aan de Operaacademie van Zürich van mei 2007 tot oktober 2008. Felicia maakt nu deel uit van het "New European Ensemble" dat zich richt op hedendaagse muziek.

Over het New European Ensemble:

" New European Ensemble is hard op weg een van de meest innovatieve, levendige en veelzijdige ensembles voor nieuwe muziek te worden. Het ensemble heeft in de internationale pers talloze onderscheidingen gekregen voor zijn 'aanstekelijke enthousiasme' (Nutida Musik) en 'uitstekende' (Volkskrant) uitvoeringen."

Samen met pianiste Daria van den Bercken speelde ze in de Serie Jonge Nederlandse Performers van het Concertgebouw op het Gergiev Festival en in het kader van de Debuutreeks gaf ze elf concerten in Nederlands belangrijkste muziekcentra. Voor de Debuutserie won ze de publieksprijs, samen met Daria van den Bercken en zangeres Karin Strobos.

Ook treedt ze regelmatig op in concertzalen in binnen- en buitenland, van de Verenigde Staten tot Japan, Mexico, Zuid-Afrika, het Midden-Oosten, Duitsland en Frankrijk.

Samen met Pepe Garcia heeft Felicia de stichting "Stichting Sonoro" opgericht die kinderen in Mexico ondersteunt met moeilijke sociaal-economische omstandigheden als gevolg van het aanhoudende drugsgerelateerde geweld. De stichting biedt anti-criminaliteitsprogramma's aan door middel van muziek en andere kunstdisciplines. Felicia heeft wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werking van dergelijke programma's. Haar onderzoek bewijst dat deze programma's bijdragen aan het zelfvertrouwen van kinderen. Investeren in kinderen is investeren in de toekomst!

 

Downloaden Karin Strobos Mp3 Mp4 Viral - Boker Mp3

Evenement Eigenschappen

Startdatum 20-juli-2022 12:15
Einddatum 20-juli-2022 13:15