Trio Strobos - Van den Bercken - Van den End

Trio Strobos - Van den Bercken - Van den End

Trio Strobos - Van den Bercken - Van den End
Zangeres Karin Strobos, pianiste Daria van den Bercken en fluitiste Felicia van den End maken van hun verschillen een succes. De uiteenlopende klankwerelden van stem, fluit en piano: voeg ze samen en het werkt. Strobos, Van den Bercken en Van den End brengen elk hun eigen smaak en ervaringen in. En komen zo tot een dikke toef slagroom op hun imponerende sololoopbanen.

Karin Strobos

Karin StrobosKarin Strobos kreeg de kans in te vallen in de rol van Octavian in de Rosesnkavalier van R. Strauss bij de Nationale Opera onder de baton van Sir Simon Rattle. Dit werd met groot enthousiastme ontvangen.

Karin zong bij Opera zuid o.a. Octavian, Cherubino, Hänsel, Siebel en Varvara. Bij de Nederlandse Reisopera zong ze Flora, Cherubino en Rosina en bij de Nationale Opera Octavian, Flora en Phenice.

Sinds 2014 heeft ze een vast contract bij het operahuis van Essen, Duitsland. Waar ze o.a. rollen als Cherubino, Charlotte, Suzuki en Zerlina vertolkte. Rollen als Idamante, Dorabella, Orlofski, Armando en Rosina staan voor de volgende seizoenen gepland. Ook komt ze terug bij Opera Zuid in de tilelrol van Cenerentola.

Karin trad veelvuldig op als soliste bij o.a. Het Residentie Orkest, Het Gelders Orkest, Het Noord Nederands Orkest en het Radio Filharmonisch  Orkest.

Concerten met het Nederlands Filharmonisch Orkesten de Filharmonie van Antwerpen staan gepland voor 2014 en 2015.

Karmermuziek maakt ze veel en graag met haar vaste pianiste Else Sterk, haar vaste trio met Daria van den Berken en Felicia van den End, met Sax en Stix en Cello8ctet Amsterdam.

Karin ontving prijzen als de Grachtenfestivalprijs 2011, het Gouden Viooltje en de Debuut Publieksprijs met Felicia en Daria.

Karin studeerde aan het Utrechts conservatorium bij Henny Diemer waar ze in 2009 haar Master met onderscheiding ontving. Website Karin: www.karinstrobos.nl

 

Daria van den Bercken

Daria1Pianiste Daria van den Bercken won de Amsterdamprijs 2012 naar aanleiding van haar project Handel At The Piano, waarin zij een nieuw publiek probeert te bereiken voor de klaviermuziek van Georg Friedrich Händel.

Na het winnen van verschillende 1e prijzen op concoursen, speelde Daria solo met orkesten als het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Gelders Orkest en het Radio Filharmonisch Orkest. Zij geeft recitals in binnen- en buitenland, en speelt ook veel kamermuziek. Dit seizoen was Daria de vaste pianist van het TV-programma over klassieke muziek “De Tiende van Tijl”. Daria is recording artist voor Sony Classical. Website Daria: www.dariavandenbercken.com

 

Felicia van den End

Felicia1Als soliste trad zij op met verschillende orkesten, waaronder het Antonio Lucio Kamerorkest, het Noord-Hollands Philharmonisch Orkest, Camerata Amsterdam, de Kiev Soloists, het Nederlands Kamerorkest het Nationaal Jeugd Orkest en Amsterdam Sinfonietta.

Felicia maakte in 2007 tot 2009 deel uit van de academie van het Opera Orkest in Zürich. Tegenwoordig behoort Felicia tot de vaste kern van het New European Ensemble dat zich richt op het uitvoeren van hedendaagse muziek.

Felicia speelde in concertseries zoals de Jonge Nederlanders van het Concertgebouw, het Gergiev festival en het “Debuut” waar zij samen met haar trio bestaande uit Karin Strobos, zang en Daria van den Bercken, piano de publieksprijs ontving. Ook speelt zij regelmatig samen met harpiste Gwyneth Wentink. Ook geeft zij regelmatig concerten in Nederland en daarbuiten zoals de Verenigde Staten, Mexico, Japan, Zuid-Afrika, het Midden-Oosten en Europa.

Website Felicia: www.feliciavandenend.com

Programma

  1. George Bizet (1838-1875)              Chansons Bohême (uit Carmen)                                
  1. Jules Massenet (1842-1912)           Va! Laissez couler mes larmes            (uit Werther) Élegie                                                  
  1. Domenico Scarlatti (1685-1757)     Sonate in a-klein K54 voor piano solo                     
  2. J.S. Bach (1685- 1750)                  deel uit Partita in A voor fluit solo                                           
  3. Gabriel Fauré (1845-1924)             Le papillon et la fleur opus 1/1           Au bord de l’eau opus 8/1                                                         

                                                                                                               Clair de lune (Menuet) opus 46/2                             

                                                                                                               La fée aux chansons opus 27/2                                 

  1. Gioacchino Rossini (1792-1868)                                                      Una voce poco fa uit Barbiere de Sevilla          

Evenement Eigenschappen

Startdatum 17-juli-2019 12:15
Einddatum 17-juli-2019 13:15