Triomos

Triomos

Marijke, Olsi en Sunghee leerden elkaar kennen via hun studie aan het conservatorium te Utrecht. In 2016 sloot iedereen zijn of haar master af en besloten ze in vaste samenstelling verder te gaan, onder de naam Triomos. Het eerste complete programma wat ze samenstelden, bestond uit Spaans-Argentijnse muziek. Wat begon als de afstudeeropdracht van Marijke, liep uit op een heel mooie productie. Samen met illustrator Sophie Pluim bedacht ze een muzikale reis die als eerste naar Andalusië voerde. Tijdens ‘Voces de la Tierra’ van de Spaanse componiste Elisenda Fábregas 2a Kopiewaant de toehoorder zich in de tuinen van de Alhambra en slentert door de smalle straatjes van Granada. Daarna zet de reis zich voort naar Buenos Aires waar 3 soorten tango’s zijn te zien en te horen. Als eerste de Avant-garde tango van Kutnowski, vervolgens een authentieke tango uit het einde van de 19e eeuw. En als laatste muziek van de bekende Astor Piazzolla, de grondlegger van de nieuwe tango. De bekende zangeres Tania Kross coachte het trio bij dit project. Op 20 juni zal spaanse en latijns-amerikaanse muziek ook de hoofdmoot van het programma zijn.

FluitistMarijke de Jong groeide op in Veenendaal en kreeg haar eerste lessen van Appelona Klarenbeek. Ze vervolgde haar studie op het ArtEZ conservatorium in Zwolle bij Jorge Caryevschi bij wie ze haar bachelorsdiploma behaalde. Momenteel doet ze de masteropleiding bij Aldo Baerten op het conservatorium te Utrecht, bij wie ze in november hoopt af te studeren.  Masterclasses kreeg ze van verschillende docenten, waaronder William Bennett, Peter Lukas Graf, Jean-Claude Gérard, Abbie de Quant, Emily Beynon, Peter Verhoyen en Vincent Cortvrint.

Tijdens haar studie speelde Marijke met veel plezier in verschillende kamermuziekformaties en het ensemblespel is iets wat ze het liefste doet. Zo vormde ze jarenlang een duo met gitarist Carlos Diaz Mendoza. Ook richtte ze het ensemble MUSICUORE op, een ensemble in wisselende bezetting, waarmee ze speelde in Zuid-Korea, Roemenië en verschillende keren in Mexico tijdens het Festival Internacional de Música in Mexico City. Op dit moment zijn Triomos en Recuerdo haar vaste ensembles.

 Op projectbasis speelt ze mee in grotere bezettingen. Zo heeft ze enkele projecten gedaan met het Ensemble Conservatoire, het Parnassus Ensemble, Young Persons Concerts en het Van Wassenaer Consort.

 Daarnaast is ook het lesgeven iets wat Marijke graag doet, ze heeft een eigen fluitlespraktijk in Veenendaal.

cellistOlsi Dhami, afkomstig uit Albanie,  begon op vijf jarige leeftijd met zijn cellostudie aan de Jakov Xoxa muziekschool bij Mirela Ruci. In 2001 zette hij zijn opleiding voort aan het conservatorium van Athene (Orfeio) bij de docenten Oleg Volkov en Nikolao Kavakos.

 Na zijn afstuderen in 2009 zocht hij verdere verdieping bij Timora Rosler aan het Utrechts conservatorium, waar hij zijn bachelor behaalde in 2013. In 2014 begon hij met zijn mastersopleiding aan het Fontys conservatorium in Tilburg bij Viola de Hoog (Amsterdam Conservatorium), Olsi Leka (Brussel Conservatorium) die hij afgelopen zomer afsloot.

 Tijdens zijn studie nam hij deel aan masterclasses van D. Geringas, T. Rosler, S. Iserlis, G. Hoffman, V. de Hoog, A. Bijlsma, G. Lipkind, D. Fertshman en R. Ripo. Al vanaf het begin van zijn opleiding heeft hij opgetreden in verschillende formaties, solist, kamermuziek en orkesten. Hij heeft opgetreden in het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam, Megaro Musikis te Athene en Thessaloniki, Mouseio Mpenaki te Athene, De Opera van Athene en De Doelen te Rotterdam.

pianisteSunghee Jo begon met piano spelen toen ze 5 jaar was. In Nederland startte ze haar studie piano bij Frans van Beveren aan het Conservatorium van Maastricht. Daarnaast volgde zij het master studie programma van Katia Veekmans aan het Utrechts Conservatorium. Na het afstuderen richtte ze zich op het begeleiden van diverse instrumentalisten en zangers.

 Ze speelt het liefst in opera, en de laatste jaren heeft ze hier veel ervaring in opgedaan, zoals in de Reisopera, Studio 32, International Belcanto Academy en operacursussen van Hannie Slingerland. Nu is ze vaste repetitor van Bold Opera On the Move en het Operakoor Dordrecht.

Meer informatie kunt u vinden op www.triomos.com

Evenement Eigenschappen

Startdatum 20-juni-2018 12:15
Einddatum 20-juni-2018 13:15