Evensong op Open Monumentendag

Open Monumentendag m.m.v. Gorcum Boys Choir o.l.v. Jeroen Bal, Gerben Budding orgel

Zaterdag 9 september organiseert de orgel- en concertcommissie van de Grote kerk een Evensong. De aanvang is 17.00 uur. Het bekende Gorcum Boys Choir onder leiding van Jeroen Bal zal deze Evensong verzorgen.  gerben budding1Gerben Budding, hoofdorganist van de Grote Kerk, bespeelt het orgel.

Een Evensong is een viering in de kerk waarbij koor- en gemeentezang een belangrijke rol spelen. Deze vorm van eredienst is afkomstig uit de Anglicaanse traditie. De geloofsbelijdenis heeft een vaste plaats, naast verschillende gebeden.

In Gorinchem zullen delen van de Evensong, zoals de Bijbellezingen, in het Nederlands zijn. Er worden psalmen gezongen en andere liederen, waarvan een aantal gezamenlijk. “Blijf bij ons want het is bijna avond en de dag loopt ten einde.” (Lukas 24 : 29) verwoordt de bede die een Evensong in woord en gezang tot uiting wil brengen.

Gorcom boys Choir 1Het Gorcum Boys Choir bestaat ongeveer 4 jaar en repeteert in Gorinchem onder de bezielende leiding van Jeroen Bal, die eerder dirigent was van Stadsknapenkoor Gorinchem. Met ruim 25 jongens en mannen werkt Jeroen aan klank en repertoire van dit unieke koor. De Engelse kerkkoortraditie is daarbij het voorbeeld met koorwerken van Sumsion, Dyson. Wesley en Williams. In het najaar van 2016 maakte het GBC een concerttour door Engeland en verleende daarbij medewerking aan Evensongs in Ely en Peterborough.

 

 

 

evenement eigenschappen

Startdatum 09-sept-2017 17:00
Einddatum 09-sept-2017 18:30
Deel dit evenement