Open repetitie Voce Anglica

Open repetitie Voce Anglica

Kamerkoor Voce Anglica, onder leiding van Jeroen Bal, is opgericht in 2007 en heeft ongeveer 25 leden. Het repertoire bestrijkt een breed terrein van religieuze muziek uit diverse stijlperiodes, van Barok tot hedendaagse muziek. Naast de Engelse koormuziek, dat een vast onderdeel vormt, bestaat het repertoire onder andere uit werken van A. Vivaldi, J.S. Bach, F. Mendelssohn en J.H. Maunder.  

In 2012 werd, ter gelegenheid van de viering van het eerste lustrum, de CD ‘We praise Thee, o Lord’ uitgebracht. De opgenomen werken vormen een dwarsdoorsnede van het repertoire van Kamerkoor Voce Anglica.

kamerkoor Voce Anglica 2Kamerkoor Voce Anglica is opgericht in 2007 en heeft 28 leden. Het kamerkoor is uiteindelijk een voortzetting van het Stadsknapenkoor Gorcum, opgericht in 1988. Vanwege te weinig jongens was er eind 2004 geen basis meer voor de voortzetting van het Stadsknapenkoor en besloten de mannen door de gaan als Men´s Vocal Ensemble Countébas.

Toen Countébas in het najaar van 2006 samen met gelegenheidskoor Ladies Voices en het Gorinchemse orkest Merwe Sinfonietta een concert gaf ter gelegenheid van het project "Mozart aan de Merwede", ontstond het idee om te komen tot de oprichting van een kamerkoor. Na een periode van voorbereiding ging in mei 2007 het kamerkoor Voce Anglica van start. "Voce" verwijst naar het Latijnse woord voor "stem", "Anglica" verwijst naar de Anglicaanse koortraditie.

kamerkoor Voce AnglicaDe basis van het repertoire van Voce Anglica is de Anglicaanse of Engelse koortraditie. Dit komt tot uiting in de inrichting van het koor zoals dat ook in Engeland gebruikelijk is, namelijk in een dubbelkorige opstelling. Aan de noordkant in het Quire van een kathedraal zitten de Decani en aan de zuidkant de Cantores. Beide groepen bestaan uit alle vier de zangstemmen (SATB). In de meeste Anglicaanse koormuziek wordt dit ook duidelijk in de werken aangegeven.

Naast het Engelse repertoire zingt Voce Anglica een breed scala aan muziek uit verschillende klassieke muziekstijlen, variërend vanaf ongeveer 1500 tot heden. Iedere periode biedt nieuwe uitdagingen voor zowel de dirigent als het koor. We streven ernaar iedere stijl zo te laten uitkomen, dat recht wordt gedaan aan het muziekstuk.

Wie de concerten van Voce Anglica regelmatig bezoekt, zal gemerkt hebben dat we vertrouwd zijn met de composities van vele componisten.

Kamerkoor Voce Anglica studeert afwisselend grote en kleine werken. De volgende grotere werken heeft het Kamerkoor op het repertoire staan:

·         Bethlehem – J.H. Maunder

·         Olivet to Calvary – J.H. Maunder

·         The Crucifixion – J. Stainer

·         Ascribe unto the Lord – S.S. Wesley

·         The wilderness – S.S. Wesely

·         Gloria – A. Vivaldi

·         Magnificat – A. Vivaldi

·         Motet: Jesu meine Freude – J.S. Bach

·         Cantate BWV 140 – J.S. Bach

·         Cantate BWV 180 – J.S. Bach

·         Cantate BWV 99 – J.S. Bach

evenement eigenschappen

Startdatum 09-juni-2018 14:00
Einddatum 09-juni-2018 15:15
Deel dit evenement