Zomerconcert 2024 – Evan Bogerd

Zomerconcert 2024 – Evan Bogerd

In de zomer van 2024 geeft een vijftal gerenommeerde organisten een orgelconcert in de Grote Kerk van Orgelstad Gorinchem.
Tijdens het vierde en laatste concert in deze serie kunt u luisteren naar de organist van de Amsterdamse Westerkerk, Evan Bogerd.

Informatie over het programma kunt u t.z.t. vinden op https://gorinchemorgelstad.nl/.

De opbrengsten van de entreegelden zijn grotendeels bestemd voor het onderhoud van het orgel. Intree 15 euro

Evan Bogerd (1993) is een veelgevraagd concertorganist in binnen- en buitenland. Hij werd voorbereid op zijn orgelstudie door Herman van Vliet te Amersfoort. Daarna studeerde hij bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Zijn master sloot hij af met een 10 voor het eindrecital.

Afbeelding2Door de jaren heen won Evan diverse prijzen waaronder de 1e prijs op het internationale ‘Anton Bruckner’ Improvisatieconcours te Linz en tweemaal de 1e prijs op het Nationaal Improvisatieconcours te Dordrecht.

Evan Bogerd is gedreven om het orgel te promoten voor een breed publiek. Zijn antenne voor het vertolken van romantische werken leverde veel positieve kritieken op in de pers. Evan Bogerd is sinds 1 januari 2020 als cantor-organist verbonden aan de Westerkerk te Amsterdam.

Evenement Eigenschappen

Startdatum 18-juli-2024 20:00
Einddatum 18-juli-2024 22:00