Lunchconcerten

Mendelssohn Trio

Fiona Hutubessy-Watson, Frank den Herder en Magdalena Karas herkennen in elkaar hun liefde voor muziek en hun geloof. Bij hun eerste ontmoeting speelden zij het eerste pianotrio van Mendelssohn. Deze christelijke Joodse componist inspireerde de drie musici, die met klassieke muziek een brug willen slaan tussen verschillende muziekstijlen en geloofstradities. Daarbij wil het trio de klassieke muziek toegankelijker maken voor iedereen.

 

Fiona Watson-Hutubessy

FionaFiona is geboren in Engeland. Op 11-jarige leeftijd kreeg zij een studiebeursvoor ‘The Royal Academy  of Music’ in London. Vanaf haar 14e jaar was zij lid van het Essex Youth Orchestra waarmee zij optrad in de Royal Albert Hall in Londen en tournees maakte naar Israël en de USA. Ook speelde zij in Singapore, Duitsland en Spanje. Fiona was cello aanvoerder in het Mulder Consort en in het Hineni Symfonie Orkest. Dit orkest maakte een tournee naar Israël en is regelmatig te horen in ‘Nederland Zingt’. Fiona treedt op in diverse

combinaties en verleende haar medewerking aan veel CD-opnames. In haar vrije tijd is Fiona graag aan het klussen of tuinieren en geniet zij van de natuur. Webside van Fiona: www.fiocello.com

 

Frank den Herder

Frank HFrank is geboren in Den Haag. Na zijn gymnasiumopleiding studeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium piano (solospel) en cello (onderwijsbevoegdheid), korte tijd gecombineerd met een studie wiskunde.

Frank is als pianist werkzaam aan het Koninklijk Conservatorium, speelt als cellist in diverse orkesten en ensembles en componeert voor uiteenlopende bezettingen. Zijn composities worden geregeld uitgevoerd, o.a. door het Kurios Klarinetkwartet dat een werk van hem op CD (‘Triple Dutch’) heeft gezet.

In zijn vrije tijd is hij een verwoed schaker, een gepassioneerd marathonloper en actief als kerkmusicus. Wikipedia over Frank: https://nl.wikipedia.org/wiki/Frank_den_Herder

 

Magdalena Karas

MagdalenaMagdalena is geboren in Polen. Op 8-jarige leeftijd begon zij viool te spelen. Na een financiële studie en loopbaan kwam zij naar Nederland en hier keerde zij terug naar haar eerste liefde: de viool.

Dit leidde tot een studie aan het Utrechts Conservatorium. Magdalena is violiste in ‘The Psalm Project’ en betrokken bij verschillende projecten, studio opnames, tv programmas, strijkkwartet-begeleiding, orkest projecten en tours met bekende artiesten. Magdalena bespeelt een viool van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. In haar vrije tijd geniet zij van lezen, de natuur en skiën.

Startdatum 31-juli-2024 12:15
Einddatum 31-juli-2024 13:15
Flutamuze

Ensemble Flutamuze


De basis van dit ensemble is de blokfluit, die in alle maten en soorten wordt bespeeld, aangevuld met diverse instrumenten zoals viool, nyckelharpa, viola da gamba, klavecimbel, luiten en gitaar. Daardoor kan een zeer  veelzijdig en afwisselend programma worden gepresenteerd. 

Bij de oprichting, bestond de bezetting uit een blokfluit kwartet. Dat is nog steeds de basis, maar al snel begon een zoektocht naar diversiteit in klank en repertoire. Een geheel eigen geluid en de grote afwisseling zijn de kenmerken die dit ensemble zo uniek maken, met muziek van de 16de t/m de 21ste eeuw, in vele combinaties en uit vele windstreken. Door de leden zelf bijeen gebracht en bewerkt.

Ons repertoire bevat muziek uit de Middeleeuwen, Renaissance en Barok, maar ook de meer lichtvoetige en recent gecomponeerde stukken komen aan bod, soms met een knipoog naar de klassieken en de lichte muziek, speciaal bewerkt voor en door Flutamuze. In een mix van 13 verschillende combinaties laat Flutamuze u horen wat er zoal mogelijk is met het instrumentarium dat wordt bespeeld door de leden van ons unieke ensemble.

Met 10 verschillende blokfluiten, violen, nyckelharpa, gitaar, viola da gamba (alt en bas), klaecimbel en luiten spelen wij een MIX van Renaissance – Barok – Volksmuziek uit diverse landen en een tikkie "Jazz". Wat onze zoektocht voor verrassingen heeft opgeleverd ? Beluister het op één van onze CD’s of bezoek ons concert in de Grote Kerk te Gorinchem.

 

Programma 7 augustus 2024

  1. Greensleeves – Traditional – /bew. T de Wijs
  1. 2 delen uit: Triosonate in C Moll –

     - G.Ph Telemann (1681 – 1767)

     * Largo - Vivace

  1. Couldron Bubble - Glen Shannon (1966)
  1.  Les Tendres Plaintes

   - J.Ph Rameau (1683 – 1764)

  1. Suite Erasmus C. Kindermann (1616 – 1655)
  1. 2 delen uit : Sonata VI – Il Pastor Fide

     - Nicholas Chédeville (1705 – 1782)

  1. This love is but a wanton fit

     In the merry month of may

     - Thomas Morley (1557/58 – ca 1606)

  1. Pastor que con tus silbos…./bew. T. de Wijs

     - J.J. Calvo Martinez (* 1966)

  1. Sonata V - Serenata – Kassel 1698

     - August Kühnel (1645 – 1700)

  1. O’ Carolan Collection - Traditional

       Turlough O’ Carolan

  1. The Strenuous Life - bew. Fr.Beyer/T. de Wijs

       - Scott Joplin ( 1868 – 1917)

 

Muzikanten

Johan van Middelkoop  Gitaar
Anne Dekker               Viola da gamba
Hanneke Schalkoort     Blokfluiten
Jelly van Aken             Klavecimbel
Tim de Wijs                 Blokfluiten, viool en nyckelharpa
Wil de Wijs                  Blokfluiten, viola da gamba 


Met deze link kunt u In onze webshop 3 CD's bestellen: https://flutamuze.sumupstore.com/

Startdatum 07-aug-2024 12:15
Einddatum 07-aug-2024 13:15
Wessel Wirken en Mark van Nispen

Toen Wessel gecoacht werd door pianist Mark van Nispen ontstond er zowel muzikaal als persoonlijk een klik. Onlangs maakten de twee hun debuut als liedduo met hun programma Sea Fever. Komend seizoen zullen Mark en Wessel meerdere keren te horen zijn binnen de programmering van Jonge Grote Zangers, het educatietraject van de concertserie Grote Zangers.

Sea Fever

De woest kolkende Rijn, het kabbelende beekje of de eindeloze zee: als hoorbaar symbool van wild verlangen, troost of hang naar avontuur is in dit romantische liedrecital het water de meedogenloos trouwe metgezel van dichters en componisten als Heine, Schumann, Schubert, Shakespeare en Finzi.

Zanger en pianist ontmoeten elkaar als muzikale reisgenoten, in een programma vol onstuimige en verstilde liederen die elkaar als ode aan de liefde, de natuur en het avontuur afwisselen.

 

Wessel Wirken

WesselDe bevlogen bariton Wessel Wirken is een veelzijdig zanger binnen opera-, lied- en oratoriumrepertoire. Als kind zong Wessel voortdurend en stond hij het liefste op het toneel; de adrenaline van het toneel werkte verslavend en leidde hem uiteindelijk naar het conservatorium.

Momenteel studeert Wessel aan de Dutch National Opera Academy (DNOA) met zanglessen bij Henk Neven, bij wie hij recentelijk een Master of Music aan Codarts Rotterdam afrondde. Eerder studeerde hij Muziektheater Klassiek aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg met zanglessen van Harry Ruijl en Sinan Vural en spellessen van o.a. Marc Krone en Brigitte Odett. Deze opleiding omvatte twee hoofdvakken (zowel zang als spel) waardoor hij zich ook als acteur en maker met een sterk theatraal inzicht ontwikkelde. Door de jaren heen volgde hij masterclasses bij o.a. Margreet Honig, Floris Visser, Ed Spanjaard, Elsina Jansen en Monique Wagemakers en in 2020 won hij de derde prijs in zijn regio bij het Prinses Christina Concours.

Wessel was de afgelopen jaren al te zien in verschillende producties van Opera Spanga en Opera op Zak, soleerde in een liedprogramma met het Nederlands Kamerorkest en was te horen op het Grachtenfestival, Festival Via Musica en OffSpring Festival (Nationale Opera). Recente rollen waren Apollo in Apollo e Dafne (Händel) met het Apollo Ensemble, Falke in Die Fledermaus (Strauss) met Domestica Rotterdam en Don Alfonso in Cosí fan tutte (Mozart) in een regie van Sybrand van der Werf. Met regisseur Mirjam Koen en pianist Jan Willem Passchier maakte hij een voorstelling van John Adams’ The Wound Dresser. Daarnaast schreef hij meerdere eigen voorstellingen en maakte hij met pianist Mark van Nispen afgelopen seizoen zijn debuut als liedduo met hun programma Sea Fever. Komend seizoen zullen Mark en Wessel meerdere keren te horen zijn binnen de programmering van Jonge Grote Zangers, het educatietraject van de concertserie Grote Zangers.

Dit seizoen is Wessel bij de DNOA te zien in Singer #7 in Transformations (Susa), Don Parmenione in L’occasione fa il ladro (Rossini), Eumete in Il ritorno d’Ulisse in patria (Monteverdi) en maakt hij zijn debuut in de Kleine Zaal van het Concertgebouw met Brahms’ Liebeslieder-Walzer. Zijn studie wordt ondersteund door een Excellence Scholarship van het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

 

Mark van Nispen

Mark van NispenNa zijn studies piano (Jelena Bazova) en orgel (Ad van Sleeuwen) aan het Tilburgse Conservatorium verdiepte Mark van Nispen zich in liedbegeleiding bij Rudolf Jansen en Meinard Kraak. Verdere lessen en masterclasses volgde hij bij o.a. Ed Spanjaard, Ronald Brautigam, Roger Braun en Kathryn Stott.

Als pianist/liedbegeleider speelde hij op o.a. het Grachtenfestival, Liedfestival Vocallis en Radio4, en in zalen als het Amsterdamse Concertgebouw en De Doelen in Rotterdam.

Dit seizoen is hij te horen in liedrecitals met bas-bariton Alexander de Jong, sopraan Maartje Rammeloo en mezzosopraan Merlijn Runia, en in het poëtische solo-programma “Fêtes Galantes” gebaseerd op de gelijknamige dichtbundel van Paul Verlaine.

Als repetitor/coach werkt Mark sinds 2013 bij Opera Spanga, waar hij o.a. meewerkte aan de Verdi-trilogie Macbeth (2016), La Traviata (2017) en Aida (2018).  Daarnaast werkt hij freelance bij gezelschappen als Het Groot Omroepkoor, Vocaal Talent Nederland, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Opera Zuid en De Nederlandse Opera (Opera Forward Festival).

In het Franse Saint-Julien-le-Petit (Haute-Vienne) richtte hij onlangs Studio Artigeas op. Een werkplaats voor lied en opera, waar in oktober 2019 in samenwerking met regisseur Corina van Eijk (Opera Spanga), de eerste operaworkshop zal plaatsvinden. 

 

Programma


John Ireland (1879-1962)

Sea Fever (J. Masefield)

 

Healey Willan (1880-1968)

Songs from the British Isles

-Ae Fond Kiss
-Londonderry Air
-Loch Lomond

 

Robert Schumann (1810-1856)

Liederkreis, opus 24 (H. Heine)

-Morgens steh’ ich auf und frage
-Es treibt mich hin
-Ich wandelte unter den Bäumen
-Lieb’ Liebchen
-Schöne Wiege meiner Leiden
-Warte, warte wilder Schiffmann
-Berg und Burgen schaun herunter
-Anfangs wollt’ ich fast verzagen
-Mit Myrthen und Rosen

 

Johannes Brahms (1833-1897)

4 Ballades op. 10 no. 1: ‘Edward’

 

Gerald Finzi (1901-1956)

Let us Garlands Bring, opus 18 (W. Shakespeare)

-Come away, come away death
-Who is Sylvia?
-Fear no more the heat o’ the sun
-O Mistress Mine
-It was a lover and his lass


 

Startdatum 14-aug-2024 12:15
Einddatum 14-aug-2024 13:15
Sixpack Jazz Gang

De Sixpack Jazz Gang debuteerde 21 april 2018 in de binnenstad van Gorinchem.

Wij verzorgen zowel mobiele- als podiumoptredens en brengen een uitgebreid repertoire van vrolijke jazzy muziek. Hierdoor is de Sixpack Jazz Gang op allerlei evenementen inzetbaar

René Kuzee - Trumpet / Vocals
Henk Schep - Trombone
Wouter Bouman - Clarinet
Jan Blonk - Banjo / Gitar/ Vocals
Hans Tempelman - Bass Tuba / Sousaphone
Cees van Dis - Drums / Washboard / Vocals

Startdatum 21-aug-2024 12:15
Einddatum 21-aug-2024 13:15
4Tune

4Tune (uitgesproken als fortune) heeft inmiddels al meerdere jaren ervaring in het begeleiden en invullen van zowel kerkdiensten als andere muzikale gelegenheden!

Hun repertoire is net zo divers als zij dat zelf zijn en 4Tune kan daarom ook prima uw bruilofts- of bedrijfsfeest of andere aangelegenheid muzikaal aankleden. Zij hebben hiervoor een speciaal repertoire paraat. Dit bestaat uit bekende popmuziek en meezingers wat een avond gezellig en onvergetelijk maakt.

Maar 4Tune kan ook jeugd- trouw- rouw- start- of gewone diensten muzikaal invullen, zij maken van elke dienst iets bijzonders.

Vandaag spelen zij bekende popnummers. Een mix van Nederlandse en Engelse nummers, uitgevoerd door een zangeres en een pianist.

Sterre van WijgerdenSterre van Wijgerden Ik woon in Gorinchem en ben lead zangeres in de
band 4Tune. Muziek is waar mijn hart ligt, en zingen doe ik dan ook het
liefste. Ik ben afgestudeerd aan de opleiding Docent Muziek aan het
Utrechtse Conservatorium. Hiernaast vind ik dirigeren een prachtig vak, op dit moment sta ik dan ook voor het opleidingsorkest van De Bazuin in Gorinchem en van Kunst Na Strijd in Woudrichem.

Niek de GrootNiek de Groot Ik woon in Hardinxveld-Giessendam en ben bandleider en pianist van 4Tune. Het spelen in deze band is voor mij de allerleukste hobby die er bestaat. Heel veel live muziek maken met leuke en enthousiaste bandleden en het is best bijzonder om dit met alleen toetsen of met toetsen en percussie te doen.

Startdatum 28-aug-2024 12:15
Einddatum 28-aug-2024 13:15