Kamerkoor Vox

Kamerkoor Vox

Kamerkoor VOX, opgericht in 2015, is een ambitieus projectkoor bestaande uit professioneel geschoolde zangers en ervaren amateurzangers met ensemble-ervaring.

Het koor heeft tot doel om op hoog niveau meerstemmige werken ten gehore te brengen.

Passie voor koormuziek verbinden de zangers tot een enthousiast en gewaardeerd ensemble dat met haar concerten een breed publiek wil bereiken.

Als het programma erom vraagt werkt VOX samen met professionele instrumentalisten.

Sinds 2022 staat het koor onder leiding van dirigent Menno Bats.

 

Al tijdens zijn studie klassiek slagwerk aan het Conservatorium van Amsterdam speelde Menno Bats bij de grote symfonie orkesten in Nederland en daarbuiten. Bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Radio Philharmonisch orkest en vele andere orkesten speelde hij onder gerenommeerde dirigenten als Bernard Haitink, Riccardo Chailly, Edo de Waart, Reinbert de Leeuw en vele anderen.

Tijdens zijn veelzijdige muzikale loopbaan verschoof de interesse meer en meer naar de hoek van de vocale muziek. Dit resulteerde in het volgen van zanglessen bij Sylvia van der Vinne, en inmiddels bij Kees Jan de Koning. Via Vocaal Ensemble Markant, het Brabant Koor, Kamerkoor Vox en andere koren kwam hij in 2017 als bas bariton in de vaste bezetting van Vocaal Ensemble Musa, waar hij onder de bezielende leiding van Peter Dijkstra, chef dirigent van het Nederlands Kamerkoor, reeds vele succesvolle projecten heeft mogen zingen.

Ondertussen volgde Menno een tweetal masterclasses koordirectie olv Louis Buskens aan het conservatorium van Tilburg. Tevens rondde hij in 2016 de Kurt Thomas Cursus aan de HKU af, waar hij wederom les kreeg van Louis Buskens, dirigent van o.a. het Brabant Koor, en Sigvards Klava, chef dirigent van het Lets Radio Koor. Hij leidde tijdens deze intensieve cursus een orkest en een 90 koppig koor, bestaande uit koor en orkestdirigenten afkomstig uit heel Europa.

Na de afgelopen jaren bij verschillende orkesten en koren op de bok te hebben gestaan, volgt deze kerst zijn debuut als dirigent bij Kamerkoor Vox.

Evenement Eigenschappen

Startdatum 21-juni-2023 12:15
Einddatum 21-juni-2023 13:15