Improvisatieconcert

Improvisatieconcert

Improvisatieconcert vanuit de Grote Kerk door stadsorganist Arjan Versluis op donderdagavond 30 juni 2022

De titularis van de Grote Kerk en tevens stadsorganist van Gorinchem, Arjan Versluis, hoopt deze avond het beroemde Bätz/Witte orgel te bespelen.

Hij is sinds 1 maart 2019 verbonden aan dit prachtige instrument.

Op donderdagavond 30 juni 2022 opent Versluis ook de orgelserie 2022 in de Grote Kerk. Als muziekcommissie zijn we bijzonder verheugd dat dit jaar weer een orgelserie kan worden gehouden in de Grote Kerk en dat naast de vaste organist , diverse andere toporganisten hopen te musiceren. De serie wordt om de 2 weken gehouden op donderdagavond.

KnipselDeze donderdagavond staat in het teken van de improvisatiekunst. Versluis heeft orgel en improvisatie gestudeerd aan diverse conservatoria en is actief als docerend en uitvoerend musicus. Hij heeft een grote naam opgebouwd als improvisator en ook diverse improvisatie-cd’s uitgebracht die door de vakpers uitstekend zijn ontvangen.

Het publiek kan thema’s en/of liederen opgeven waar hij over gaat improviseren.

Versluis laat de diverse klankkleuren en mogelijkheden van het orgel zo goed mogelijk aan u horen. Ook hoort u deze avond improvisaties in heel veel verschillende stijlen.

De deuren van de kerk zijn om 19:30 uur open.

De toegang is 15 euro en voor jongeren onder de 18 jaar is de toegang 10 euro.

Na afloop is er een gezellig samenzijn waar u met elkaar en de organist kunt napraten en krijgt u koffie en of thee aangeboden.

Het adres van de kerk is Groenmarkt 7 te Gorinchem.

Van harte welkom! 

Evenement Eigenschappen

Startdatum 10-juni-2022 11:00
Einddatum 10-juni-2022 16:30