Annelies van der Vlies mezzosopraan begeleiding: Hans van Beelen piano

Tijdens haar studie psychologie studeerde mezzosopraan Annelies van der Vlies zang bij privédocente Inge Hartsuiker. Hierna besloot zij alsnog klassieke zang te gaan studeren aan het Conservatorium van Amsterdam bij hoofdvakdocent Valérie Guillorit.  

Annelies 384 KopieAnnelies heeft een rijke ervaring op het gebied van oratorium. Zo was ze als solist te horen in onder andere het Gloria van A. Vivaldi , de Messiah van G.F. Händel, de Requiems van W.A. Mozart en M. Duruflé,  de Petite Messe Solennelle van Rossini en  diverse passies, cantates en de Hohe Messe van J.S. Bach. Tevens was zij in het Concertgebouw als solist te horen in de Elias van F. Mendelssohn en het Stabat Mater van G.B. Pergolesi. Ze zong onder bekende Nederlandse dirigenten zoals Jos Vermunt, Jos van Veldhoven, Jaap van Zweden en Johannes Leertouwer.

Op het concertpodium gaf ze recitals met liederen van verschillende componisten, waaronder de Nederlandse Wolfgang Wijdeveld. Haar ervaring op het gebied van de opera behelst onder andere de rol van Sorceress in Dido and Aeneas van H. Purcell en verschillende rollen in The Fairy Queen van dezelfde componist. Ook zong ze de rol van Miss Baggot in B. Brittens kinderopera The Little Sweep.

Ze volgde diverse masterclasses, o.a. bij Christiane Oelze, Margreet Honig, Emma Kirkby, Claron Mc Fadden, David Wilson Johnson, David Norris, Fred Jacobs, Peggy Bouveret en Udo Reinemann.

Annelies maakte deel uit van het vrouwensextet EVA waarmee ze diverse concerten gaf met muziek variërend van oude muziek tot hedendaagse werken die voor speciaal voor hen geschreven zijn. Tevens maakt ze deel uit van het Ars Musica Kamerkoor o.l.v. Patrick van der Linden

Hans van BeelenHans van Beelen begon al op zeer jonge leeftijd met pianolessen, studeerde in de jong talentklas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Marlies van Gent, en volgde zijn opleiding hoofdvak piano aan het Conservatorium van Amsterdam bij Willem Brons. Hans nam met succes deel aan masterclasses bij onder anderen Jan Wijn, Gyorgy Nador en Vladimir Viardo en aan concoursen in binnen- en buitenland, waarbij hij verschillende prijzen won. Zowel op solistisch vlak als met het spelen in instrumentale en vocale ensembles heeft Hans van Beelen de afgelopen jaren erg actief geweest. Hij was onder meer te horen in Het Concertgebouw in Amsterdam, alsmede de bekendere concertzalen in Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Haarlem. Hans van Beelen combineert een lespraktijk met een uitvoeringspraktijk. Hans 3Al tijdens zijn opleiding en zeker ook daarna heeft hij een voorliefde ontwikkeld voor het begeleiden van vocale en instrumentale solisten en het spelen van kamermuziek en heeft daar inmiddels veel ervaring in opgebouwd. Hans is veelgevraagd als pianobegeleider en repetitor van oratorium- en operakoren.

Startdatum 27-juni-2018 12:15
Einddatum 27-juni-2018 13:15
Maria Pedano, Alix Rodenburg en Jan Gruithuyzen

 

 

 

 

 

Maria Perdano2Maria Eugenia Pedano (2003) raakte als klein meisje van zes betoverd door de klanken van de hobo en nam haar eerste hobolessen bij Nanette van Nes aan het CKC in Zoetermeer. Op zevenjarige leeftijd vervolgde zij haar lessen bij Hans Roerade.

Toen zij tien jaar oud was, won Maria het Prinses Christina Junior Concours. Dit was een grote stimulans om haar hobostudie voort te zetten. Sindsdien heeft ze vele mooie optredens mogen verzorgen. Onder andere tijdens het Kinderprinsengrachtconcert 2014 samen met Johan Wiersma en Emma van Schadewijk en tijdens de Max Proms onder begeleiding van het Metropole orkest.

Begin 2015 won zij de hoboprijs en de Govert van Wijn Muziekprijs tijdens de Maassluise Muziekweek. In de regiofinale van het Prinses Christina Concours 2016 won zij de eerste prijs en tijdens de landelijke finale van dit concours won zij de tweede prijs en de Ruud van der Meer prijs. In  2017 won zij tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam de Bunschoter Jonger Talent Prijs en was zij finaliste van het Koninklijk Concertgebouw Concours. Begin 2018 won zij de eerste prijs tijdens het internationale concours “Gnessin Competition for Young Musicians” in Moskou. 

In 2016 soleerde zij met de Philharmonie Zuidholland naar aanleiding van haar behaalde prijs in Maastricht en was zij uitgenodigd door Prinses Christina in Italië en door de Nederlandse Ambassade in Zürich om daar in samenwerking met het Prinses Christina Concours concerten te geven.

Maria heeft gespeeld tijdens verschillende (internationale) festivals, zoals het Wonderfeel festival, het Grachtenfestival, het Russische Kamermuziekfestival “Winteravonden aan de Amstel” en het Spivakovfestival in Moskou. In 2017 maakte ze haar debuut in de kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam.

Naast hobospelen zingt Maria ook heel graag en volgt zij sinds twee jaar zanglessen bij Sarah Barrett. Ze heeft meegedaan aan musicalproducties zoals bijvoorbeeld  “Moeder ik wil bij de Revue” van Joop van de Ende. In 2016 won zij het Concours de la Chanson Alliance Française. Naar aanleiding van deze prijs heeft zij in 2016 opgetreden in Parijs. Ook was zij in 2016 en 2017 een paar maal te gast in het televisieprogramma Podium Witteman.

Maria zit momenteel in de derde klas van het Erasmuscollege in Zoetermeer en volgt nog steeds met veel plezier hobolessen bij Hans Roerade.

 

Alix Rodenburg1.jpgAlix Rodenburg, tien jaar oud en geboren in Breda, is op haar vierde met viool begonnen bij Coosje Wijzenbeek.

Al heel snel trad ze toe tot het beroemde strijkensemble “de Fancy Fiddlers”.

Op haar zevende rondde ze met succes het toelatingsexamen af aan de Sweelinck Academie te Amsterdam.

Zowel nationaal als internationaal treedt Alix op met de Fancy Fiddlers en diverse malen zelfs als soliste.

Ze volgde verschillende vioolcursussen. Dit resulteerde in het feit dat ze in Liechtenstein uitgenodigd werd om een masterclass te volgen bij Coosje Wijzenbeek aan de internationale Musik Akademie.

Op 20 januari won ze, als een van de drie finalisten, de tweede prijs tijdens het Vioolconcours in Utrecht in de categorie lordens A voor 10 tot 12 jarigen.

Alix repeteert regelmatig met Jan Gruithuijzen en treedt ook een aantal keren met hem op o.a. in het Chassé theater in Breda.

 

Jan GruijthuyzenJan Gruithuijzen studeerde aan het Brabants Conservatorium en enige jaren bij Jules Gentil te Parijs en won aldaar het concours “Licence de Concert”, hetgeen resulteerde in een tournee in de U.S.A. en een beurs van het “Comité Albert Roussel”.
Hij treedt regelmatig op als solist bij symfonieorkesten en werkt als begeleider met gerenommeerde solisten. Jan maakt deel uit van het Doelenensemble, vormt een vast duo met de violiste Els Krieg en speelt in het Trio Nabis. Hij verleent regelmatig zijn medewerking aan het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Residentie Orkest. Edisons won hij met zijn CD “Hommage á Henri” en voor de CD met o.a. Lars Wouters.

Jan Gruithuyzen doceert aan het Brabants Conservatorium, het Rotterdams Conservatorium en de “Académie Internationale d’Été” te Nice.

Startdatum 04-juli-2018 12:15
Einddatum 04-juli-2018 13:15
Emeraude

Ensemble Émeraude bestaat uit Evert van Merode (piano en compositie) en Hannie en Mieke van Huijgevoort (zang). Kenmerk: gelegenheidsoptredens met vocale duetten begeleid op piano, met gezongen poëzie of muziek en woord in gelijkwaardige rollen. Gedeeld plezier bij muzikale ontmoetingen leidde in 2013 tot de oprichting van Ensemble Émeraude, naar de Franse benaming voor de edelsteen smaragd. Soms worden andere instrumentalisten en vocalisten toegevoegd voor de uitvoering van bestaande en nieuwe werken.

Hannie en Mieke van Huijgevoort, zang

Hannie en Mieke van Huijgevoort foto Stef Mennens DRIELUIK fotografie KopieBreed klassiek repertoire, liefde voor tekst en taal, plezier in het samenstellen en presenteren van sfeervolle gelegenheidsprogramma’s, dat bindt hobby-zangeressen Hannie en Mieke van Huijgevoort muzikaal. Het feest van de muziek delen ze graag met publiek. Samen met instrumentalisten - collega-amateurs of professionals - brengen zij vocale lied-, oratorium- en operaduetten uit alle stijlperioden. Selectiecriterium? Dat het fijne werken zijn om uit te voeren en te horen, of ze nou speels-licht of serieus-zwaar zijn.

Hannie en Mieke van HuijgenvoortHannie en Mieke traden o.a. op in kasteel Heeswijk, kasteel Rossum, bij Beeld & Tuin Duizel, in de Sint-Jan in Waalwijk en de Grote Kerk in Den Bosch en de Grote Kerk in Gorinchem. Het vocaal duo werd begeleid door pianisten Evert van Merode en Henk Hagenberg en door organist Jamie de Goei. Het duo verzorgde een barokconcert met klavecinist Eelco Kooiker, maakte als Ensemble Emeraude een programma rondom het thema van de herinnering en een romantisch programma met slagwerker Wouter De Winne. 

Mieke maakt daarnaast deel uit van ’s-Hertogenbosch’ Vocaal Ensemble, Hannie zingt bij Kamerkoor Tourdion Waalwijk. Solo nemen zij deel aan incidentele concertprojecten in en buiten Nederland. Mieke laat zich coachen door zangpedagoog Ien Bouwmans, Hannie door Francis van Broekhuizen.

Evert van Merode, piano en compositie

Evert van Merode pianist componist KopieEvert van Merode studeerde piano aan het Fontys Conservatorium Tilburg bij Joop Celis en Bart van de Roer. Tevens studeerde hij cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. Hij volgde lessen compositie bij Willem Jeths in Amsterdam. De afgelopen jaren componeerde hij voornamelijk koorwerken (waaronder kerkmuziek) en kamermuziek. Naast zijn activiteiten als dirigent van diverse koren wordt hij regelmatig gevraagd als begeleider van koren en solisten. Als zelfstandig pianodocent heeft hij een lespraktijk in Tilburg. Samen met Arjan van Baest is hij mede-oprichter van Stichting Muziek-Nu.

Marnix van den Berg – klarinet

Marnix van den Berg klarinetMarnix begon op zijn 7e klarinet te spelen bij de plaatselijke harmonie. Na een studie Informatica aan de Technische Universiteit in Eindhoven besloot hij toch verder in de muziek te gaan en studeerde hij aan het Fontys Conservatorium te Tilburg klarinet bij Frans De Jong en Geert Baeckelandt, waar hij in 2008 afstudeerde.

Tijdens zijn studie volgde hij Masterclasses bij o.a. Emma Johnson, Erich Hoeprich, Pascal Moragues, Michael Collins, Andrew Marriner. Hij maakte al diverse concertreizen met orkesten en ensembles, o.a. naar België, Frankrijk en Duitsland. Ook treedt hij regelmatig op als solist met project- en amateurorkesten.

Hij is sinds 2011 lid van het Markus Blaaskwintet en sinds 2014 dirigent van het Bosch Blazers Ensemble. Verder is hij werkzaam als docent en repetitor bij blaasorkesten in de Betuwe.

Startdatum 11-juli-2018 12:15
Einddatum 11-juli-2018 13:15
Quintessenza blaaskwintet

Het Quintessenza blaaskwintet bestaat uit vijf jonge, enthousiaste en gedreven musici.
In 2013 ontmoetten zij elkaar voor het eerst, als studenten aan het Conservatorium van Amsterdam. Sindsdien spelen zij samen en geven regelmatig concerten door heel Nederland.
Quintessenza probeert een gevarieerd repertoire toegankelijk te maken voor een breed publiek. Zo combineren zij werken uit de klassieke tijd, met logomeer hedendaagse composities en wisselen die ook af met eigen arrangementen. Ook verzorgen zij dikwijls koorbegeleiding.  
Het Quintessenza blaaskwintet heeft masterclasses gevolgd bij onder andere Bas Pollard en het Orlando Kwintet.
Het ensemble bestaat uit Jolanda van den Dool (dwarsfluit), Inge Ariesen (hobo), Thijs Zomer (klarinet), Lidia Olthoff (hoorn) en Eva Jansen (fagot). Hieronder stellen zij zich in het kort aan u voor:

Jolanda van den Dool – dwarsfluit
JolandaOp 8 jarige leeftijd is Jolanda begonnen met dwarsfluit spelen. Na haar studie tot verpleegkundige is Jolanda in 2008 fluit gaan studeren aan het conservatorium van Amsterdam, waar zij studeerde bij fluitiste Abbie de Quant. Ook volgde zij diverse masterclasses bij o.a. Kersten McCall, Andras Adorjan en Peter Lukas Graf aan het Mozarteum in Salzburg. Jolanda speelt met veel plezier in diverse harmonie- en symfonieorkesten. Ook begeleidt zij regelmatig koren, zoals Deo Cantemus uit Rotterdam. Sinds haar studietijd maakt Jolanda  deel uit van het Quintessenza blaaskwintet. Naast uitvoerend musicus is Jolanda als docent dwarsfluit verbonden aan de Maaslandse Harmonie.

Inge Ariesen - hobo
Inge ariese 3 foto foppe SchutInge Ariesen begon op achtjarige leeftijd met hobospelen, bij Nynke Jaarsma aan het Centrum voor de Kunsten in Sneek. Toen ze achttien was begon ze haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze in 2014 haar bachelor met "zeer goed" gevolg afsloot. Nu studeert ze verder in de masteropleiding van het Conservatorium van Amsterdam, maakt ze deel uit van de orkestacademie van het Nederlands Philharmonisch Orkest en speelt ze in verschillende orkesten en ensembles. Daarnaast geeft ze met veel plezier hoboles.

Thijs Zomer – klarinet
ThijsThijs Zomer begon op achtjarige leeftijd met klarinetspelen. In 2014 behaalde hij zijn Bachelor diploma bij Harmen de Boer aan het Conservatorium van Amsterdam.
Momenteel remplaceert Thijs regelmatig bij de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ en de Kapel Koninklijke Luchtmacht. Daarnaast speelt Thijs in Ensemble ‘de Nootzaak’.

Lidia Olthoff – hoorn                    

Lidia OlthoffLidia is hoorniste in het Quintessenza blaaskwintet. Op tienjarige leeftijd is ze begonnen met hoornspelen in Leek, Groningen. Inmiddels studeert Lidia hoorn aan het Conservatorium van Amsterdam bij Herman Jeurissen. Daarnaast werkt zij bij het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee, zowel in het orkest als in het koperkwintet, remplaceert ze bij verschillende orkesten en is Lidia hoorndocente.

Eva Jansen – fagot
evaEva begon op 15 jarige leeftijd met het bespelen van de fagot.
Zij heeft haar bachelor diploma behaald aan het Conservatorium van Amsterdam (CvA) bij Ronald Karten en Jos de Lange.
Tijdens haar studie kreeg ze masterclasses van onder andere Brian Pollard, Joep Terwey en Sergio Azzollini.
Momenteel is zij werkzaam als docent fagot in Amsterdam en Rhenen en geeft zij fagotles op een basisschool in Amsterdam.
Daarnaast speelt zij in het Quintessenza blaaskwintet en vele andere ad hoc ensembles en orkesten. Op dit moment studeert Eva Master barokfagot bij Benny Aghassi aan het CvA.  

Een video van het Quintessenza blaaskwintet kunt u vinden op onderstaande link

https://www.facebook.com/Immanuelkerkhaarlem/videos/1150225451685848/

Startdatum 18-juli-2018 12:15
Einddatum 18-juli-2018 13:15
Noortje van Middelkoop & Harm Hoeve

Noortje van Middelkoop & Harm Hoeve

Noortje en Harm werken al meer dan 20 jaar samen en geven optredens met panfluit, orgel en piano. Hun repertoire is veelzijdig en virtuoos, hun samenwerking spontaan en levendig. Zij worden veel gevraagd om koren te begeleiden bij concerten en cd-opnames. Ook hebben zij samen meerdere tournees door Canada gemaakt. Noortje en Harm hebben twee cd’s opgenomen met bekende geestelijke liederen en een cd samen met symfonie orkest. Hun nieuwste cd heet Festivo; hierop spelen zij feestelijke muziekstukken op panfluit en orgel, aangevuld met piano (Jan Lenselink) en slagwerk (Mark Wester).

 

Noortje KopieNoortje van Middelkoop studeerde aan het Conservatorium in Hilversum bij de Roemeense panfluitist Nicolae Pîrvu. In 1996 behaalde zij haar eindexamen Docerend Musicus cum laude en in 1998 studeerde zij af voor het diploma Uitvoerend Musicus. Ook volgde zij masterclasses bij Simion Stanciu en Georghe Zamfir.

Noortje geeft als panfluitiste concerten samen met organisten en pianisten, zoals Martin Mans en Harm Hoeve. Ook maakte zij solo cd’s met orgel, piano, combo en symfonie orkest. Daarnaast treedt zij regelmatig op met koren en werkte mee aan radio-televisie-, DVD- en talloze CD-opnamen.

Noortje maakte vele concertreizen o.a. door Engeland, Israël, Roemenië, Canada, Amerika en Australië.

Kijk ook eens op haar website www.noortjevanmiddelkoop.nl

Harm Hoeve

harmhoeveHarm Hoeve is een musicus die graag direct wil communiceren met zijn luisteraars en ze enthousiast wil maken voor de prachtige klanken van het orgel en haar muziek. Hij probeert de noten zo tot leven te wekken, dat de boodschap van de muziek op een aansprekende wijze overkomt. Zijn orgelspel kenmerkt zich door contrasten en dynamiek; " enthousiast waar dat kan, ingetogen waar dat moet. Hij kan buitengewoon uitpakken, maar ook innemend spelen met slechts enkele registers." (aldus recensent Jan van 't Hul)

Harm Hoeve (Rouveen, 4 december 1964) kreeg zijn opleiding aan de muziekschool en conservatorium te Zwolle. Ook volgde hij de Zomeracademie in Haarlem. In 1989 won hij de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzerfestival; een orgelconcours voor conservatoriumstudenten.

Als koordirigent is Harm Hoeve verbonden aan een viertal koren: mannenkoor Stereo uit Genemuiden, gemengd koor De Lofstem uit Rouveen, jong gemengd koor Immanuël op Urk en het Groot Nederlands Jongerenkoor.

Meer informatie is te vinden op www.harmhoeve.nl

Startdatum 25-juli-2018 12:15
Einddatum 25-juli-2018 13:15