Spectacles Jazzband

Al weer 25 jaar maakt de Spectacles Jazzband  deel uit van het (inter)nationale jazz-circuit en weet met veel enthousiasme en gedrevenheid het publiek te trakteren op onvervalste New-Orleans -klanken.

Nadat een aantal leden  besloten hadden om te stoppen is er contact gelegd met de Sail-jazzband. Beide orkesten kwamen elkaar in het verleden regelmatig tegen en hielden er van gezamenlijk een feestje te bouwen.

De vraag om samen muziek te gaan maken werd gesteld en daar is de nieuwe Spectacles bezetting uit ontstaan.

Vanuit hun kwaliteiten gaan ze de uitdaging aan om al improviserend  ieder optreden weer op een steeds  andere manier uit te voeren.

 

De huidige bezetting is:

Theo Sterk (muzikaal leider) - trompet-bugel en zang.

Jan van Alphen - trombone en zang

Ed Sterk - klarinet

Stephan Zenden - sousafoon

Jean van de Boom- slagwerk

Heins Sijmons – banjo

Startdatum 22-aug-2018 12:15
Einddatum 22-aug-2018 13:15
Alvipior m.m.v. Mannenkwartet Zanglust

Alvipior Ensemble,

Op 27 februari 1999 vond de eerste repetitie van het Alvipior Ensemble plaats in de Emmaüskerk te Amersfoort. Wat begon als een projectmatig ensemble groeide uit tot een vaste combinatie met concerten in binnen- en buitenland. Doordat beide spelers meerdere instrumenten bespelen is een veelzijdige programmakeus mogelijk. Van concerten van J.S. Bach & licht klassiek tot musicals songs en oud-Hollandse liedjes. Ook bewerkingen van christelijke liederen en improvisaties staan regelmatig op het programma. In 2004 kreeg het Alvipior Ensemble les van Sepp Grotenhuis tijdens het Orlando Festival in Kerkrade en in 2006 van Prunella Pacey (altviooldocente Hogeschool voor de Kunsten Utrecht).

Alvipior1In 2004 werd ook de cd Klanken uit Rolduc opgenomen. Het ensemble begeleid regelmatig verschillende koren, speelt in kerkdiensten als begeleiding van de eredienst en muzikale intermezzo’s & organiseert muziekuren in verpleeg- en bejaardenhuizen. Ook is er een breed repertoire aan achtergrond muziek voor uw receptie of andere gelegenheid. De naam van het ensemble is samengevoegd uit de instrumenten die bespeeld worden: ALtviool  VIool PIano ORgel

foto cv tjitskeAltvioliste Tjitske Kwakkel-Homma

Tjitske (1980) kreeg haar eerste vioollessen aan de muziekschool Amersfoort van Ineke Bredenhorst en later van Marquerite de Waal. In 1997 kwam daar ook de altviool bij. Ze studeerde altviool bij Prunella Pacey op het conservatorium van Utrecht, waar ze haar Bachelor in 2003 cum laude behaalde. Tijdens de Master (VKM)-opleiding studeerde ze daarna enkele maanden bij Simon Rowland-Jones, aan de Royal College of Music in Londen. In juni 2005 behaalde Tjitske haar VKM-diploma met een 9 en onderscheiding aan de HKU te Utrecht in samenwerking met de Royal College Londen. Verder heeft Tjitske solo-masterclasses (viool en altviool) gevolgd bij o.a. Victor Libermann, Ferdinand Erblich, Nobuko Imai, Bohumal Smejkal, Ron Ephrat en Simon Rowland Jones en kamermuzieklessen bij: Charles- Andre Linale, Stefan Metz, Frank van der Laar en Menahem Pressler.

orgel 4Organist/Pianist Jaap Kwakkel

Jaap Kwakkel is organist sinds 1974. Hij kreeg zijn eerste lessen aan de muziekschool in Kampen van dhr. L. Neijmeijer en dhr. H. Sleurink (ook piano). Jaap Kwakkel kreeg later privé-lessen orgel van dhr. J. Zwanepol. Na een vergelijkend examen gedaan te hebben voor het G.O.V. werd Jaap Kwakkel aangesteld als organist in de Openhofkerk en de Westerkerk in Kampen. In 1976 werd hij daarnaast ook organist in De Hoeksteen te Swifterbant.

Van 1992 t/m 2012 is Jaap Kwakkel organist van de Emmaüskerk te Amersfoort geweest waar een twee klaviers Willisorgel staat met 21 stemmen.

Sindsdien is hij medeorganist van de St. Pieter te Tricht.     

Jaap Kwakkel is dirigent van C.G.K. Con Amore en mannenkoort Zanglust uit Sleeuwijk en wordt veel gevraagd als organist/pianist/remplacerend dirigent bij verschillende kerken en koren. In 1988 heeft Jaap Kwakkel de dirigentenopleiding HAFABRA met succes afgesloten in Utrecht. Tevens is hij medeorganisator en organist van de maandelijkse zangdienst in De Brugkerk te Amersfoort.

https://alvipior.wordpress.com

Startdatum 29-aug-2018 12:15
Einddatum 29-aug-2018 13:15
Scherzando Trio

Scherzando Trio is een internationaal ensemble met Rotterdam als thuisbasis. Dit trio is een combinatie van fluit, klarinet en piano. Het doel van de musici is het delen van de vreugde van muziek en het ontdekken van repertoire voor deze ongebruikelijke combinatie. Vanaf 2012 hebben zij opgetreden in diverse theaters en concertzalen in heel Nederland. Zij speelden ook in radioprogramma’s ‘Live uit Lloyd’ en ‘Sopia TV’.
scherzando 1 KopieScherzando Trio is geïnteresseerd in het vergroten van de kleine hoeveelheid origineel repertoire voor deze combinatie van instrumenten. Zo vertolkten zij de première van het werk ‘Beginning of Spring’, speciaal voor hen geschreven door de Nederlandse componist Hans Tolhuis. De Iraanse componist Reza Nakisa heeft tevens een werk geschreven en opgedragen aan Scherzando Trio.​

De musici van Scherzando Trio geloven in het belang van het delen van klassieke muziek met de jongere generatie om het levend te houden in de maatschappij. Samen met verhalenverteller Ferdy Karto hebben zij een kindervoorstelling gemaakt: ‘Reis naar Symfonia’, een combinatie van theater, vertelling en live muziek. Deze show is in diverse theaters van Nederlands gespeeld.


Irene Gabaron ScherzandoIrene Gabarrón werd geboren te Murcia (Zuid-Spanje). Ze nam dwarsfluitles aan de muziekschool in haar dorp op 8-jarige leeftijd. Tot haar 23e heeft zij gestudeerd in spanje en is vervolgens naar Nederland gegaan om haar vaardigheden als fluitiste verder te ontwikkelen, waar zij vervolgens haar titel Master of Music behaalde aan het conservatorium te Rotterdam.
Zij heeft gestudeerd met Vincent Cortvrint (piccolo in het Koninklijk Concertgebouw Orkest), Jo Hagen, Herman Van Kogelenberg en Juliette Hurel (allen solisten in het Rotterdams Philharmonisch Orkest) en zij nam deel aan masterclasses van o.a. Emily Beynon, William Bennet en Vicent Prats. 

In Nederland heeft zij samengewerkt met vooraanstaande orkesten als het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Laurens Bach Orkest en het Rotterdam Ensemble. In Spanje is zij fluitiste in het Orquesta Sinfónica de Jumilla (Murcia) en zij werkt regelmatig samen met het Orquestra Simfònica Ciutat d'Elx(Valencia).

Momenteel is zij bezig haar stijl te ontwikkelen en te verrijken met flamencomuziek, deel uitmakende van de groep '' Flamenco Verkeerd'' in Nederland en het project ''Pianeando por Levante'' (met pianist Abdon Alcaraz en zangeres Veronica Sobrinos).

Als kamermuzikant heeft zij een lang traject afgelegd met verschillende ensembles en heeft zij de derde en eerste prijs ontvangen tijdens de 2e en 4e editie van het Nationaal Kamermuziek Concours “Francisco Salzillo”. Momenteel is zij volop bezig met haar huidige project, het ''Scherzando Trio".


 U kunt meer zien op: http://scherzandotrio.weebly.com/

Paula Pantin scherzandoPaula Pantín, geboren in Galicië (Spanje), begon haar muzikale carriere op 10-jarige leeftijd. Enkele jaren later verhuisde ze naar Nederland om haar klarinet- en basklarinetspel verder te ontwikkelen aan het Rotterdams Conservatorium, waar zij ook is afgestudeerd. In 2011 behaalde zij haar masterdiploma voor klarinet aan het conservatorium in Brussel. Tijdens haar muzikale carrière nam zij deel aan diverse masterclasses van vooraanstaande musici als Carlos Gil, J. L. Estellés, Wolfgang Meyer, Charles Neidich, en James Campbell. Zij heeft opgetreden met blaasorkesten (Nationale Jeugd Blaasorkesten en Ensembles), symfonieorkesten (Orquesta de Cámara Galega, Codarts Symphonic Orchestra, Rotterdam Ensemble, Orquesta Joven de la Sinfónica de Galicia) en diverse kamermuziekensembles. Tijdens haar studie heeft zij zich ontwikkeld tot zowel uitvoerend als docerend musicus, waardoor zij zich nu met beide disciplines bezighoudt.

Roberto guijarro scherzandoRoberto Guijarro is een gepassioneerd pianist met een veelzijdige carrière, zowel in zijn geboorteland Spanje, als in Nederland, waar hij momenteel woont en werkt.
Als uitvoerend musicus geeft hij regelmatig solorecitals. Zo was hij veelvuldig te horen in concertgebouw De Doelen tijdens de Piano Marathons gewijd aan Debussy, Spaanse muziek en Fauré. Als solist nam Roberto deel aan verschillende festivals, zoals de ‘Ciclo de jóvenes intérpretes’ (2009 & 2011) en het ‘Piano Festival Rafel Orozco’. Verder trad hij op met orkesten waaronder de ‘Lira Numantina’, ‘Camerata Capricho Espanol’, Codarts Symphony Orchestra, het Symfonie Orkest van Den Haag en Camerata Rotterdam. Hij werkte onder meer met dirigenten Carlos Garcés, Arie van Beek en Charles Matthews.
Onlangs speelde hij de twaalf etudes op.10 van F. Chopin en gaf hij meerdere televisieoptredens in Nederland en Spanje.
Roberto is eersteprijswinnaar van de Hanzen award van het Joaquin Turina conservatorium in Madrid en behaalde een Honor award tijdens de Karl Drezsler competitie in Neurenberg (Duitsland).
Sinds 2016 is hij zeer actief in de kamermuziekscene. Samen met fluitiste Irene Gabarrón en klarinettiste Paula Pantín vormt hij het Scherzando Trio. Zij treden regelmatig op in heel Europa. Ook is Roberto een veel gevraagd begeleider van zangers, zangeressen en diverse koren.

Startdatum 05-sept-2018 12:15
Einddatum 05-sept-2018 13:15