Exposities

Atelier voor Inspiratie

Over Atelier voor Inspiratie 

Een ochtend of middag ontspannen creatief vormgeven in een tijd van haast. Een diepe wens om te schilderen, maar is het er nooit van gekomen? Dan is het ‘Atelier voor de Inspiratie’ zeker een goede keuze. Genieten van kleuren en de geur van de verf, het bewegen van de kwast op het doek en de vorm die ontstaat. Jezelf ontwikkelen en vertrouwen dat beelden die in je opkomen waardevol zijn! Schilderen geeft innerlijke rust.

We gaan op reis in een wereld van kleur, inzicht en eigen persoonlijke ontwikkeling. Kortom, een heerlijke schilderochtend / -middag voor jezelf! Iedere cursist zal op zijn niveau individueel begeleid worden, waarbij geen sprake is van competitie.

En dit alles wordt gedaan op de locatie Weverstraat 1, 4204 CA Gorinchem  (kijk op de parkeerplaats bij de Munterflat rechts in het hoekje).

Ildiko Pehlig Kopie‘Ateliers voor Inspiratie’ is voor iedereen en alle leeftijden die willen genieten van de kleur en geur van verf, het bewegen van de penseel op  doek en de vorm die daardoor ontstaat. Ontspannen creatief vormgeven in een wereld van haast! Vanaf september 2022 hebben de cursisten weer een opdracht gekregen gekoppeld aan een thema.

De afgelopen maanden hebben de cursisten zich enthousiast bezig gehouden met het thema “onder weg”. Bent u ook benieuwd naar deze nieuwe expositie. Kom deze dan bekijken op onze openingstijden. Op maandagochtend, op de Koopzondag (laatste zondag v.d. maand) en de Culturele Zondag (2e zondag v.d. maand) is de kerk ook geopend.

 

Over Neeltje Alblas

Mijn werk betekende in aanvang de neerslag van een zoektocht naar de verf, mezelf en de ander. Vanuit mijn therapeutische achtergrond waren innerlijke en dromerige beelden heel belangrijk.

NeeltjeNa veel reizen door Afrika, Zuid Amerika en contacten met andere culturen kwam daar verandering in. Intuïtie, zelfonderzoek en inspiratie slaan een brug tussen geest en materie en tussen ideaal en werkelijkheid.

Beelden zijn nog steeds belangrijk, nu beelden uit het leven. Ik kan intens onder de indruk raken van een straatbeeld, een filmfragment, een theaterscène, vakantie of een foto in de krant of tijdschrift. Ik neem het vol verwondering in me op, absorbeer en vertaal het met mijn eigen gevoel naar bruikbare elementen voor mijn schilderijen.

Het gebruik van kleur en vorm om gedachten en gevoelens uit te beelden verdringt dan de omringende werkelijkheid naar de achtergrond. Schilderijen weerspiegelen net als de ogen een stukje van de ziel. Een beeld in een spiegel, een regenboog aan de hemel en een geschilderd tafereel laten hun indruk na op de geest maar zijn in essentie nooit wat ze lijken.

Kijk diep naar de wereld en zie de droom van de kunstenaar! Ik nodig je uit om op reis  te gaan in mijn wereld van licht en kleur.

Neeltje Adriana Alblas

Ik ben sinds 1995 als docente schilderen werkzaam bij ’t Spandt, Kunstcentrum Toon, Stichting De Cultuurfabriek en sinds 2015 bij Centrum Intentie – IS – Essentie. Daar geef ik de volgende cursus

Startdatum 17-juni-2023 15:00
Einddatum 29-juli-2023 16:30
Mérie van Zandwijk-Berkhof

Creëren en vormgeven, dit uitdragen en mensen raken, is mijn grote passie. Dat doe ik sinds 2000 vanuit mijn eigen bedrijf. De opleidingen hiervoor heb ik met goed gevolg afgesloten met de Proeve van Meesterschap in 2006, gevolgd door een opleiding aan de Nieuwe Academieopleiding in 2009. Om me te blijven ‘voeden’, volg ik opleidingen bij meesters in specialismen. Regelmatig ga ik naar het klooster om helemaal tot mijzelf te komen en nieuwe inspiratie te krijgen.

Mijn specialiteit is vegetaal design. Ook maak ik ontwerpen, uitgevoerd in brons en rvs. Graag werk ik met tegenstellingen in materialen en kleurcontrasten. Er is vaak een zekere tijdloosheid door de natuurlijke, pure uitstraling van de materialen, ook door de seizoenen heen: de schoonheid van de vergankelijkheid in al zijn facetten. Bij dit alles werk ik met thema’s en symboliek die verdieping geven, die iets teweeg kunnen brengen bij degene die aanschouwt, waarbij een ieder er het zijne of hare in mag zien.

IMG 2588 kopieIk laat mij inspireren door de natuur, het landschap, de stilte en ontmoetingen met mensen, maar soms ook door de  wereldproblematiek, dit alles vanuit een soort drive. Ik werk zowel ‘vrij’ voor exposities als ‘in opdracht’ van bedrijven, instellingen en particulieren. Altijd in nauwe afstemming met de ontvanger, diens wensen en bedoelingen. Mijn portfolio geeft een idee van de vele mogelijkheden. Belangstelling? Je kunt mijn kunstwerken kopen maar ook huren, zodat deze weer bij mij terugkomen om te veranderen en eventueel weer naar een andere eigenaar kunnen. Dat maakt mijn werken duurzaam. Bovendien zijn de verwerkte materialen gekozen vanuit respect voor de natuur: herbruikbaar, recyclebaar en /of op verantwoorde wijze geteeld.

Startdatum 02-aug-2023 11:00
Einddatum 10-sept-2023 16:15