Exposities

Expositie "Verloren Werelden"

Het bestuur van de Stichting Vrienden van de Grote Kerk in Gorinchem presenteert  met trots de eerste expositie van 2022.

Al 14 jaar doen wij dit vrijwillige werk om gelden te genereren voor het onderhoud en dus behoud van een markant monument in onze stad.

Wij nodigen u van harte uit voor deze eerste expositie van 2022.

Dit jaar was het voor de cursisten van het Atelier voor inspiratie een lastig jaar. De opdracht voor de expositie was iets te maken binnen het thema “Verloren Werelden” Waarom was het lastig? Nou wat denkt u van Corona en de beperkingen die dat met zich mee bracht. Zeker in de periode van de lessen. Veel lessen vielen uit doordat men niet bij elkaar mocht komen het aansturen en begeleiden van de cursisten werd daardoor veel lastiger.  Of dit invloed heeft gehad op de kwaliteit mag u zelf komen beoordelen.

De inspirerende leiding van docent Neeltje Alblas was er niet minder om..

Nettalien WolfsEnkele leden van de Vrienden van de Grote Kerk hebben al kennis kunnen maken  met een aantal schilderijen en zij zijn heel enthousiast over het getoonde werk. Bent u nieuwsgierig geworden kom dan kijken in de periode 18 juni t/m 30 juli 2022 op woensdag van 11.00 uur tot 16.30 uur en op zaterdag vanaf 13.00 uur

Tijdens de culturele route op 10 juli van 13.00 uur tot 16.00 uur.

De opening zal plaatsvinden op zaterdag 18 juni om 15.30 uur en zal worden verricht door de heer Johan Oosting. U bent van harte uitgenodigd!                            .

MariEen hele dag of avond ontspannen creatief vormgeven in een tijd van haast. Een diepe wens om te schilderen, maar is het er nooit van gekomen? Dan is het "Atelier voor Inspiratie" zeker een goede keuze. Genieten van kleuren en de geur van de verf, het bewegen van de kwast op het doek en de vorm die ontstaat. Jezelf ontwikkelen en vertrouwen dat de beelden die in je opkomen waardevol zijn!

Schilderen geeft innerlijke rust en inzicht. We gaan op reis in een wereld van kleur, inzicht en eigen persoonlijke ontwikkeling. Kortom , een heerlijke schilder-dag/avond voor jezelf! Iedere cursist zal op zijn niveau individueel begeleid worden, waarbij geen sprake is van competitie.

neeltjealblas.jpg

Docente Neeltje Alblas was sinds 1995 verbonden aan de stichtingen ’t Spandt, Toon en de Cultuurfabriek en nu al een aantal jaren verbonden aan het Atelier voor Inspiratie.

Voor meer informatie:        www.neeltjealblas.nl

Voor meer informatie over de Vrienden van de Grote Kerk: Kerk:                                                                                                                   www.grotekerkgorinchem.nl/

Startdatum 18-juni-2022 13:00
Einddatum 30-juli-2022 16:30
Anja Terlouw, Expositie “Kijk nou”

Anja Terlouw, Expositie “Kijk nou”

Tekenen met inkt en kleurpotloden doe ik al sinds ik naar school ga.

Aquarel kwam later toen ik ruimte kreeg voor een nieuw avontuur en meer los durfde te laten. ik koos aquarel omdat de combinatie van water en verf onverwachte verrassingen oplevert en dat helpt goed bij loslaten. Ik nam les bij Dorien Uittenbogaard in Gorinchem en haar enthousiasme en professionele hulp werkte aanstekelijk. Mijn eerste stillevens waren een feit en de toon was gezet.

VogelkopDoor kinderen, studie en werk gebruikte ik mijn creativiteit lang op een andere manier en kwam het schilderen even in de wacht.

Nadat de kinderen uit huis waren en mijn man en ik naar Oeganda vertrokken kwam er een andere fase. Nieuwe indrukken en nieuwe wegen zoekend, maakten de tijd rijp om weer te gaan schilderen.

Indrukwekkende indrukken kregen mijn hersenen te verduren. Mijn aandacht ging naar grote dieren in hun leefwereld. Hun elegantie, groots vertoon, van volle vaart naar eindeloos herkauwen, hun kroost koesterend. Ogen die hun karakter vertellen, die emoties niet verbergen. Ze hebben mijn ogen geopend om meer schoonheid te zien, om de Schepper nog meer glorie te geven.

olifantenjongSchilderen is urenlang oog in oog staan met die leeuw of die arend. Soms vergeet ik bijna te schilderen. Schilderen blijft ook een worsteling. Standaard is er het gevoel, dat ik niet weet of het wat wordt. Pas als het bijna af is en de laatste donkere tonen gezet worden, dan komt er meer contrast, meer leven. Schilderen is een avontuur, dat blijft fascineren.

Anja Terlouw 

Startdatum 03-aug-2022 11:00
Einddatum 11-sept-2022 16:30