Anja Terlouw, Expositie “Kijk nou”

Anja Terlouw, Expositie “Kijk nou”

Anja Terlouw, Expositie “Kijk nou”

Tekenen met inkt en kleurpotloden doe ik al sinds ik naar school ga.

Aquarel kwam later toen ik ruimte kreeg voor een nieuw avontuur en meer los durfde te laten. ik koos aquarel omdat de combinatie van water en verf onverwachte verrassingen oplevert en dat helpt goed bij loslaten. Ik nam les bij Dorien Uittenbogaard in Gorinchem en haar enthousiasme en professionele hulp werkte aanstekelijk. Mijn eerste stillevens waren een feit en de toon was gezet.

VogelkopDoor kinderen, studie en werk gebruikte ik mijn creativiteit lang op een andere manier en kwam het schilderen even in de wacht.

Nadat de kinderen uit huis waren en mijn man en ik naar Oeganda vertrokken kwam er een andere fase. Nieuwe indrukken en nieuwe wegen zoekend, maakten de tijd rijp om weer te gaan schilderen. 

Indrukwekkende indrukken kregen mijn hersenen te verduren. Mijn aandacht ging naar grote dieren in hun leefwereld. Hun elegantie, groots vertoon, van volle vaart naar eindeloos herkauwen, hun kroost koesterend. Ogen die hun karakter vertellen, die emoties niet verbergen. Ze hebben mijn ogen geopend om meer schoonheid te zien, om de Schepper nog meer glorie te geven.

olifantenjongSchilderen is urenlang oog in oog staan met die leeuw of die arend. Soms vergeet ik bijna te schilderen. Schilderen blijft ook een worsteling. Standaard is er het gevoel, dat ik niet weet of het wat wordt. Pas als het bijna af is en de laatste donkere tonen gezet worden, dan komt er meer contrast, meer leven. Schilderen is een avontuur, dat blijft fascineren.

Anja Terlouw 

Evenement Eigenschappen

Startdatum 03-aug-2022 13:00
Einddatum 11-sept-2022 16:30