René Tramper "Dichter bij de Dichter"

René Tramper

In 2012 is (1956) voor het eerst met schilderen begonnen.
Na het doormaken van een klinische depressie zette hij, op advies van zijn behandelend arts, de eerste stappen in deze voor hem onbekende wereld van  creativiteit. Zijn opmerking: “Leer af te dalen uit je hoofd naar je hart, en toe te laten wat je voelt” bracht hem er toe schilderlessen te nemen. Psalm 25 60x80 Heere maak mij Uw wegen bekend leer mij Uw paden vs.4 In deze psalm speelt het woord weg of pad een belangrijke rolOp dat moment voor René een onbekende wereld. De weg door de donkere nacht naar een nieuwe dag was voor René een indringend keerpunt geworden. Na het ontslag uit de kliniek kreeg hij de gelegenheid om in het atelier van een bevriend kunstenares met jarenlange ervaring, privé-schilderlessen te krijgen.

Er volgde een intensieve periode van coaching in de intuïtieve uiting van Doortocht 80x60emotie op het doek. Zij stimuleerde René vooral een eigen weg te gaan in een ‘schilderend leven’. Sindsdien is deze creatieve uiting een vrijwel dagelijks onderdeel van de dag. Veel van René’s schilderijen zijn gerelateerd aan het christelijk geloof.
Een jaar lang is René intensief opgetrokken met de dichters van de psalmen. Uit deze ‘meditatieve reis met zielsverwanten’ ontstonden 24 schilderijen, zowel in abstracte – als figuratieve/realistische vorm.

Voor meer informatie: http://www.rtramper-paintings.nl/

Evenement Eigenschappen

Startdatum 18-juli-2018 11:00
Einddatum 18-aug-2018 16:30