Emeraude

Emeraude

Ensemble Émeraude bestaat uit Evert van Merode (piano en compositie) en Hannie en Mieke van Huijgevoort (zang). Kenmerk: gelegenheidsoptredens met vocale duetten begeleid op piano, met gezongen poëzie of muziek en woord in gelijkwaardige rollen. Gedeeld plezier bij muzikale ontmoetingen leidde in 2013 tot de oprichting van Ensemble Émeraude, naar de Franse benaming voor de edelsteen smaragd. Soms worden andere instrumentalisten en vocalisten toegevoegd voor de uitvoering van bestaande en nieuwe werken.

Hannie en Mieke van Huijgevoort, zang

Hannie en Mieke van Huijgevoort foto Stef Mennens DRIELUIK fotografie KopieBreed klassiek repertoire, liefde voor tekst en taal, plezier in het samenstellen en presenteren van sfeervolle gelegenheidsprogramma’s, dat bindt hobby-zangeressen Hannie en Mieke van Huijgevoort muzikaal. Het feest van de muziek delen ze graag met publiek. Samen met instrumentalisten - collega-amateurs of professionals - brengen zij vocale lied-, oratorium- en operaduetten uit alle stijlperioden. Selectiecriterium? Dat het fijne werken zijn om uit te voeren en te horen, of ze nou speels-licht of serieus-zwaar zijn.

Hannie en Mieke van HuijgenvoortHannie en Mieke traden o.a. op in kasteel Heeswijk, kasteel Rossum, bij Beeld & Tuin Duizel, in de Sint-Jan in Waalwijk en de Grote Kerk in Den Bosch en de Grote Kerk in Gorinchem. Het vocaal duo werd begeleid door pianisten Evert van Merode en Henk Hagenberg en door organist Jamie de Goei. Het duo verzorgde een barokconcert met klavecinist Eelco Kooiker, maakte als Ensemble Emeraude een programma rondom het thema van de herinnering en een romantisch programma met slagwerker Wouter De Winne. 

Mieke maakt daarnaast deel uit van ’s-Hertogenbosch’ Vocaal Ensemble, Hannie zingt bij Kamerkoor Tourdion Waalwijk. Solo nemen zij deel aan incidentele concertprojecten in en buiten Nederland. Mieke laat zich coachen door zangpedagoog Ien Bouwmans, Hannie door Francis van Broekhuizen.

Evert van Merode, piano en compositie

Evert van Merode pianist componist KopieEvert van Merode studeerde piano aan het Fontys Conservatorium Tilburg bij Joop Celis en Bart van de Roer. Tevens studeerde hij cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. Hij volgde lessen compositie bij Willem Jeths in Amsterdam. De afgelopen jaren componeerde hij voornamelijk koorwerken (waaronder kerkmuziek) en kamermuziek. Naast zijn activiteiten als dirigent van diverse koren wordt hij regelmatig gevraagd als begeleider van koren en solisten. Als zelfstandig pianodocent heeft hij een lespraktijk in Tilburg. Samen met Arjan van Baest is hij mede-oprichter van Stichting Muziek-Nu.

Marnix van den Berg – klarinet

Marnix van den Berg klarinetMarnix begon op zijn 7e klarinet te spelen bij de plaatselijke harmonie. Na een studie Informatica aan de Technische Universiteit in Eindhoven besloot hij toch verder in de muziek te gaan en studeerde hij aan het Fontys Conservatorium te Tilburg klarinet bij Frans De Jong en Geert Baeckelandt, waar hij in 2008 afstudeerde.

Tijdens zijn studie volgde hij Masterclasses bij o.a. Emma Johnson, Erich Hoeprich, Pascal Moragues, Michael Collins, Andrew Marriner. Hij maakte al diverse concertreizen met orkesten en ensembles, o.a. naar België, Frankrijk en Duitsland. Ook treedt hij regelmatig op als solist met project- en amateurorkesten.

Hij is sinds 2011 lid van het Markus Blaaskwintet en sinds 2014 dirigent van het Bosch Blazers Ensemble. Verder is hij werkzaam als docent en repetitor bij blaasorkesten in de Betuwe.

Evenement Eigenschappen

Startdatum 11-juli-2018 12:15
Einddatum 11-juli-2018 13:15