James Oesi contrabas en Merel Junge viool

James Oesi contrabas en Merel Junge viool

James Oesi begon op 12-jarige leeftijd in 2001 met het spelen van de contrabas, nadat hij eerder piano en viool had gespeeld.

"Hier was een jonge musicus van ongewone intelligentie en inzicht, duidelijk voorbestemd om, met de juiste aanmoediging, bij te dragen aan de wereld van de muziek, niet alleen als speler maar ook als scheppende kracht." Geoffrey Simon, befaamd dirigent en platenproducent...

James oesiSinds zijn komst naar Nederland in 2009 is contrabassist James Oesi een bekend gezicht geworden in de klassieke en hedendaagse muziekwereld. Als een van de weinige die zich concentreert op de bas als solo-instrument heeft hij                      foto: https://www.peternientied.nl/  soloprogramma's uitgevoerd (o.a. van Bach, Beethoven en Rachmaninoff) in prominente zalen zoals het Concertgebouw in Amsterdam, het TivoliVredenburg in Utrecht, de Oosterpoort in Groningen, festivals als Huddersfield Music Festival (UK), November Music, CrossLinx Festival en op festival Wonderfeel (waar zijn concert later door de Nederlandse Publieke Radio 4 als een van de hoogtepunten van het festival werd uitgeroepen).

James is meerdere malen verschenen op de Publieke Omroep NPO 4 en NPO Radio 1, waar hij ook het onderwerp was van een radiodocumentaire en ook tal van optredens heeft gehad in de nationale televisieprogramma's Podium    Witteman en Vrije Geluiden. Klassiek FM Uk toonde James' video van Luciano Berio's Psy.

James is de oprichter en artistiek leider van het Nederlands Dubbele Baas Festival, het eerste festival in zijn soort ter wereld, waar James internationale topartiesten (zoals John Patitucci en Edicson Ruiz) naar Nederland haalde en met Gary Karr optrad.

Naast zijn soloactiviteiten is James ook veelgevraagd kamermuzikant en ensemblespeler en is hij regelmatig te zien als gastlid van Asko|Schönberg, Insomnio, Oerknal, Ives Ensemble en Ensemble Modern.

James trad op in masterclasses van Leon Bosch (voormalig hoofdbassist van de Academy of Saint Martin in the Fields), Thomas Martin en Klaus Trumpf, en werd gecoacht door Geoffrey Simon (dirigent en producer), Gary Karr, Michel Strauss en Anner Bijlsma.

James Oesi foto Merel JungeMerel Junge studeerde viool bij Coosje Wijzenbeek en Vera Beths, was in 2001 winnares van het Davina van Wely Vioolconcours en behaalde in 2007 haar Masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Na haar studie vertrok Merel naar het buitenland, waar zij onder leiding van Edo de Waart in het Hong Kong Philharmonic Orchestra speelde, evenals in het Orchestra Sinfonica di Milano Giuseppe Verdi. Als soliste trad Merel op met onder meer het Eerste vioolconcert van Max Bruch, het Vioolconcert van Mendelssohn en het Concert voor viool en blazersensemble van Kurt Weill. Momenteel speelt Merel in verschillende ensembles en orkesten in binnen- en buitenland. Ook speelt ze bij Spinvis.

Evenement Eigenschappen

Startdatum 01-sept-2021 12:15
Einddatum 01-sept-2021 13:15