DMI Trio

DMI Trio

DmiTrio heeft elkaar leren kennen op het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Het ensemble bestaat uit Enrico Reus (piano), Wisse de Rijk (cello), en Aleida Groeneveld (viool). Ze stelden het pianotrio samen en werden alle drie direct enthousiast over het eerste Pianotrio van Dmitri Shostakovich. Hieruit ontstond de naam; DmiTrio. Ze voerden dit trio uit op de ArtEZ Chambermusic Sessions. Door de goede ontvangst van deze uitvoering en de fijne samenwerking binnen het trio besloten ze hun repertoire uit te breiden om daar concerten mee te geven. Ze werden na deze avond ook benaderd door Kunstkring Hattem om daar in december 2019 een programma rondom het betreffende eerste Pianotrio van Shostakovich uit te voeren. En ze werden in ‘The best of’ geplaatst van de ArtEZ Chambermusic Sessions waarin de acht beste ensembles hun stuk nog een keer mochten uitvoeren. DmiTrio heeft inmiddels werken in het repertoire van o.a. Shostakovich, Mendelssohn, Faure & Rachmaninov.

AleidAleida1a Groeneveld begon met vioolspelen toen ze 7 jaar was. Na een paar jaar les werd ze lid van Symfonieorkest Merwe Sinfonietta o.l.v. Michiel van Vliet in Gorinchem waar ze doorstroomde van de derde naar de eerste violen, soleerde en nu nog regelmatig meespeelt tijdens concerten. 


In 2012 werd ze toegelaten als lid van Symfonieorkest en Kamerorkest Sjosjanim o.l.v. Patrick van der Linden en later Mark Snitselaar te Amersfoort waar ze de laatste paar jaren concertmeester was. Naast de orkesten werd ze regelmatig gevraagd voor koorbegeleiding, cd-opnames en om in te vallen in (gospel)bandjes, wat ze nog steeds veel doet. Haar lessen volgde ze bij Mirjam van Hemert, Irina Podskrebko en Gerrit van Putten. 

In 2016 werd ze toegelaten tot de Vooropleiding aan het conservatorium van Rotterdam waar ze lessen volgde bij Andras Czifra en inmiddels studeert ze bij Adriaan Stoet in Zwolle. Op het conservatorium heeft ze muzikanten leren kennen waarmee ze in verschillende kamermuziekensembles speelt en heeft gespeeld. Ze is vaak actief in kerk- /gospelmuziek en alle soorten klassieke muziek maar heeft een brede interesse qua (viool)muziek dus begeeft zich ook weleens naar andere stijlen.

 

Wisse de rijk2Wisse de Rijk (1992) werd op zijn 7de aangetrokken tot het diepe innemende geluid van de cello. In de jaren die volgden kreeg hij les van Roeland Robert, Rivke van der Staak en Jeroen Reuling.

Momenteel studeert hij met veel plezier aan Artez hogeschool voor de kunsten te Zwolle bij Karlien Bartels. Daarnaast volgde hij masterclasses en cursussen van o.a. Rene Berman, Maria Hol, Marcio Carneiro en Pauline Milone. Hij bespeelt een cello van Erik Buys (Antwerpen, 2014). Regelmatig treedt hij op met ensembles en in orkestverband.

 

enrico reus3Enrico Reus (21 jaar) speelt al van jongs af aan met veel plezier piano. Nu studeert hij klassiek piano aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Daar studeert hij bij pianiste en piano professor Helena Basilova. Hij zit nu in het eerste jaar van de bachelor.

Hoewel Enrico werken speelt van veel verschillende componisten uit vele tijd- en stijlperiodes, houdt hij zelf het meest van de wat zwaardere, virtuoze en romantische klassieke muziek. Ook met name Russische muziek spreekt hem altijd erg aan. Een van de componisten die hem bijvoorbeeld erg inspireert is Sergei Rachmaninoff.

Evenement Eigenschappen

Startdatum 04-sept-2019 12:15
Einddatum 04-sept-2019 13:15